

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να παρατείνει για δύο χρόνια την αναστολή των δασμών για τις εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο πρώην ένοικος του Λευκού Οίκου, Ντόναλντ Τραμπ, είχε επιβάλει δασμούς 25% στον ευρωπαϊκό χάλυβα και 10% στο αλουμίνιο, αλλά ο Τζο Μπάιντεν ανέστειλε τους δασμούς το 2021 μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.
Όπως μεταδίδει το Reuters, σε διάταγμα που εξέδωσε την Πέμπτη ο Μπάιντεν αναφέρεται ότι η αναστολή παρατείνεται ώς τις 31 Δεκεμβρίου 2025.
Την περασμένη εβδομάδα, η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να παρατείνει έως τις 31 Μαρτίου 2025 την αναστολή των εξισορροπητικών δασμών για τα προϊόντα καταγωγής ΗΠΑ στο πλαίσιο της διαφοράς για τον χάλυβα και το αλουμίνιο.
Οι εξισορροπητικοί δασμοί της ΕΕ επί των εξαγωγών των ΗΠΑ, οι οποίοι εφαρμόστηκαν αρχικά κατά τη διάρκεια της προεδρίας Τραμπ, ήρθαν ως απάντηση στους δασμούς του «άρθρου 232» των ΗΠΑ για τον χάλυβα και το αλουμίνιο, ανέφερε ανακοίνωση της Κομισιόν.
Σχετικά Νέα
Julius Baer: Πρόστιμο 5 εκατ. δολαρίων για ξέπλυμα χρήματος
Η Julius Baer διατάχθηκε να πληρώσει 4,4 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα (5,2 εκατ. δολάρια), μετά.
Πάπας Λέων ΙΔ’: «Ο πόλεμος δεν είναι ποτέ αναπόφευκτος. Τα όπλα πρέπει να σιγήσουν»
Κατά τη διάρκεια της σημερινής ομιλίας του προς καθολικούς επισκόπους της Μέσης Ανατολής, ο.
ΗΠΑ: Δικαστής έκρινε ότι η κυβέρνηση Τραμπ μπορεί να επικαλείται νόμο του 18ου αιώνα για την απέλαση μεταναστών
Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να επικαλεστεί νόμο του 18ου αιώνα.
ΟΗΕ: Έντονη ανησυχία για τις εκτεταμένες απελάσεις μεταναστών στις ΗΠΑ
Η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα εξέφρασε την Τρίτη την.