

Ο Τζο Μπάιντεν διαγνώστηκε εκ νέου αρνητικός στην Covid-19, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ έβηχε επανειλημμένως στη διάρκεια ομιλίας του για το νομοσχέδιο που αποσκοπεί στην ενίσχυση της αμερικανικής βιομηχανίας ημιαγωγών.
Οπρόεδρος Μπάιντεν εκφώνησε ομιλία στον νότιο κήπο του Λευκού Οίκου ενώπιον υπουργών, μελών του Κογκρέσου και επιχειρηματιών, προτού υπογράψει το νομοσχέδιο που προβλέπει την ενίσχυση με 53 δισεκατομμύρια δολάρια της εγχώριας βιομηχανίας για την αύξηση της κατασκευής ημιαγωγών.
Σε αρκετά σημεία της ομιλίας του, ο πρόεδρος Μπάιντεν αναγκάστηκε να διακόψει, να γυρίσει στο πλάι και να βήξει βάζοντας το χέρι μπροστά στο στόμα του ή να πιεί λίγο νερό. Κάτι που, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν πέρασε απαρατήρητο και σχολιάστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ο 79χρονος πρόεδρος των ΗΠΑ νόσησε πρόσφατα δύο φορές με Covid-19 και βρισκόταν σε καραντίνα στον Λευκό Οίκο μέχρι την Κυριακή.
«Ο πρόεδρος διαγνώστηκε αρνητικός στην Covid-19 χθες και σήμερα το πρωί», τόνισε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου στους δημοσιογράφους μετά την ομιλία Μπάιντεν.
Ο Τζο Μπάιντεν έπασχε από άσθμα στο παρελθόν, είχε πει τον περασμένο Ιούλιο ο συντονιστής του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19, ο Ασίς Τζα, εξηγώντας πως είναι «επιρρεπής σε βρογχόσπασμο» και έχει χρησιμοποιήσει κατά καιρούς συσκευές εισπνοών.
Σχετικά Νέα
Ουρουγουάη: Πλήθος κόσμου αποχαιρετά τον πρώην πρόεδρο Μουχίκα
Με δάκρυα στα μάτια χιλιάδες Ουρουγουανοί βγήκαν στους δρόμους του Μοντεβιδέο για να τιμήσουν.
ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε την πώληση πυραύλων στην Τουρκία έναντι 225 εκατ. δολαρίων
Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης (14/5) ότι «εγκρίθηκε η πώληση προηγμένων.
Παρασκήνιο «φωτιά» πριν τις συνομιλίες Ουκρανίας – Ρωσίας στην Κωνσταντινούπολη: Ο Ζελένσκι περιμένει τον Πούτιν και το Κρεμλίνο κρατάει κλειστά τα χαρτιά
Έντονο διπλωματικό παρασκήνιο βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες κρίσιμες ώρες γύρω από τις συνομιλίες.
Φινλανδία: Σχεδιάζει να αυξήσει στα 65 έτη τα όρια ηλικίας των εφέδρων
Η κυβέρνηση της Φινλανδίας, χώρας μέλους του ΝΑΤΟ, θέλει να αυξήσει το όριο της.