Ο Μπ.Τζόνσον υπόσχεται ότι “δεν θα γυρίσει την πλάτη στο Αφγανιστάν”

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον δεσμεύτηκε σήμερα να “μην γυρίσει την πλάτη στο Αφγανιστάν”, που βρίσκεται αντιμέτωπο με την επέλαση των Ταλιμπάν, καλώντας τη Δύση να εργαστεί με την Καμπούλ προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο η χώρα “να ξαναγίνει πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη της τρομοκρατίας”.

Σε δηλώσεις που έκανε σε βρετανικά τηλεοπτικά δίκτυα μετά το πέρας της συνεδρίασης της κυβερνητικής επιτροπής κρίσεων, ο Βρετανός ηγέτης ανέφερε πως η χώρα του σκοπεύει να “ασκήσει πίεση” μέσω της διπλωματικής και πολιτικής οδού, όμως αποκλείει την υπόθεση μιας “στρατιωτικής λύσης”.

“Αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα, δεν είναι να γυρίσουμε την πλάτη στο Αφγανιστάν, όμως να συνεχίσουμε ως μέλος Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να εργαζόμαστε με τους εταίρους μας για να διασφαλίσουμε πως η κυβέρνηση της Καμπούλ δεν θα αφήσει τη χώρα να μετατραπεί ξανά σε πρόσφορο έδαφος για την τρομοκρατία”, είπε ο Τζόνσον.

“Θα χρησιμοποιήσουμε τα μέσα μας για την άσκηση διπλωματικής, πολιτικής πίεσης, τον προϋπολογισμό διεθνούς βοήθειας για να ασκήσουμε πίεση”, σημείωσε.

“Η ιδέα μιας στρατιωτικής λύσης ή μέσω των μαχών δεν είναι εκείνη που πρέπει να ακολουθήσουμε αυτή τη στιγμή”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα