Ο Μητσοτάκης «μάλωσε» τους περιφερειάρχες για το προσφυγικό

Το προσφυγικό ήταν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τους περιφερειάρχες στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό να τους καλεί να δείξουν αλληλεγγύη.

«Δεν γίνεται να δίνω μάχη για την αλληλεγγύη της Ευρώπης και να μην υπάρχει μεταξύ μας»

«Η σημερινή κυβέρνηση ακολουθεί άλλη πολιτική. Αλλάξαμε τον νόμο για το άσυλο, τον κάναμε πιο αυστηρό. Ακολουθούμε διαφορετική πολιτική στο ζήτημα της φύλαξης των συνόρων. Προχωράμε στη δημιουργία κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων ώστε να ελέγχουμε ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει», είπε ο κ. Μητσοτάκης στους περιφερειάρχες, αναφορικά με το κρίσιμο ζήτημα του προσφυγικού.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν μεγεθύνει, αλλά ούτε υποτιμά το συγκεκριμένο πρόβλημα, ενώ ζήτησε από τους περιφερειάρχες να δείξουν αλληλεγγύη προς τα νησιά. «Δεν γίνεται να δίνω μάχη και να ζητάω αλληλεγγύη από την Ευρώπη όταν δεν υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ μας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Προσλήψεις 400 συνοριοφυλάκων

Από την πλευρά του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σημείωσε ότι το ζήτημα δεν είναι ποσοτικά μεγάλο. «Κυρίως πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι Έλληνες είναι και αισθάνονται ασφαλείς», ανέφερε.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι προσλαμβάνονται:

– 400 συνοριοφύλακες στον Έβρο.

– 500 νέοι υπάλληλοι στις υπηρεσίες ασύλου στα νησιά και στην ενδοχώρα.

– 800 άτομα για τη φύλαξη των συνόρων στα νησιά και για τη φύλαξη των κέντρων.

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Καλωσορίζουμε τον Μητσοτάκη και τη ΝΔ στην πραγματικότητα

«Μαθαίνουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε αλληλεγγύη, μετά από τους βουλευτές του, και από τους περιφερειάρχες της ΝΔ για τη διαχείριση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης», αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν είναι οι ίδιοι που προεκλογικά μαζί με τον κ. Μητσοτάκη έκαναν ανένδοτο κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «η μετεγκατάσταση προσφύγων από τα νησιά δεν είναι λύση»;», ρωτά ο ΣΥΡΙΖΑ, για να σχολιάσει ότι «για πολλοστή φορά, παρά την εγκληματική καθυστέρηση που οδήγησε την κατάσταση στο προσφυγικό στο σημερινό μπάχαλο, καλωσορίζουμε τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ στην πραγματικότητα».

Σχετικά Νέα