Ο Ματέο Σαλβίνι καταθέτει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης

Ο ηγέτης της Λέγκας του Βορρά, Μάτεο Σαλβίνι, δήλωσε σήμερα ότι έχει ενημερώσει τον πρωθυπουργό πως είναι αναγκαία η προσφυγή στις κάλπες από την στιγμή που το κοινοβούλιο δεν έχει την πλειοψηφία να στηρίξει την κυβέρνηση.

Η Λέγκα του Βορρά, το κόμμα του οποίου ηγείται ο Ματέο Σαλβίνι, ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, η Λέγκα δεν έχει χρόνο για χάσιμο και οι εκλογές θα πρέπει να διεξαχθούν το συντομότερο δυνατό.

Ο επικεφαλής του Κινήματος των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι ντι Μάιο εξέφρασε επίσης την ετοιμότητα του κόμματος του να συμμετάσχει στις εκλογές.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εσωτερικών της γειτονικής χώρας, Ματέο Σαλβίνι, δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης ότι δεν υπάρχει τρόπος να γεφυρωθούν οι διαφορές μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων και ότι μοναδική λύση είναι η προκήρυξη νέων εκλογών.

Μάλιστα, γνωστοποίησε ότι έχει ήδη ενημέρωσει τον πρωθυπουργό, Τζουζέπε Κόντε, ότι η συμμαχία Λέγκα του Βορρά – Κινήματος Πέντε Αστέρων έχει καταρρεύσει και ότι «θα πρέπει να δώσει γρήγορα την επιλογή στους ψηφοφόρους».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ανέφερε ότι ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι πρέπει να εξηγήσει τους λόγους πίσω από τη συνεχιζόμενη κρίση του κυβερνητικού συνασπισμού στη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα, οι σχέσεις των δύο κυβερνητικών εταίρων είχαν διαρραγεί, με αφορμή την πολιτική του Σαλβίνι στον τομέα της μεταναστευτικής πολιτικής.

Σχετικά Νέα