

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν «καταδίκασε με τη μεγαλύτερη σθεναρότητα» σήμερα τους βομβαρδισμούς των πολιτικών υποδομών στο πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στη Βέρνη.
«Καταδικάζουμε με τη μεγαλύτερη σθεναρότητα όλους τους βομβαρδισμούς εναντίον αμάχων, ιδίως τις πολιτικές υποδομές που πρέπει να προστατευτούν στο πλαίσιο του διεθνούς μας δικαίου και του ανθρωπιστικού δικαίου», δήλωσε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους κατά την πρώτη ημέρα της επίσημης επίσκεψής του στην Ελβετία.
Επιπλέον, ο Μακρόν διαβεβαίωσε σήμερα πως προασπίζεται μια «ισορροπημένη» θέση κι ότι «ποτέ δεν διαφοροποιήθηκε», αφότου επικρίθηκε για έλλειψη σαφήνειας σχετικά με τη σύρραξη μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.
«Αναγνωρίζουμε, με απόλυτο τρόπο, το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να δώσει μάχη εναντίον της τρομοκρατίας, όμως καθώς το Ισραήλ είναι μια δημοκρατία (…) αυτό το δικαίωμα της αυτοάμυνας θα πρέπει να εντάσσεται στο πλαίσιο του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου σεβόμενο το δίκαιο του πολέμου (…). Δεν διαφοροποιηθήκαμε ποτέ» ως προς αυτό, επισήμανε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Φινλανδία: Θέλει να αυξήσει στα 65 έτη το όριο ηλικίας των εφέδρων
Η κυβέρνηση της Φινλανδίας, χώρας μέλους του ΝΑΤΟ, θέλει να αυξήσει το όριο της.
Οδηγός ταξί κατηγορείται ότι έκλεψε χρήματα και τις αποσκευές του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών Ντέιβιντ Λάμι
Ένας οδηγός ταξί θα δικαστεί τον Νοέμβριο στη Γαλλία με την κατηγορία ότι έκλεψε.
Γαλλία: Κεραυνός έπληξε ζωολογικό κήπο-13 τραυματίες, οι τέσσερις παιδιά
Τέσσερα παιδιά και μία 29χρονη Γερμανίδα περιλαμβάνονται ανάμεσα στα δεκατρία άτομα που τραυματίστηκαν από.
Μ. Βρετανία: Ένοχοι τρεις “θαυμαστές του Χίτλερ”, που σχεδίαζαν εμπρησμούς σε τζαμιά και συναγωγές
Τρεις άνδρες, θαυμαστές του Αδόλφου Χίτλερ και της ναζιστικής ιδεολογίας, καταδικάστηκαν σήμερα από τη.