Ο Μακρόν χαιρετίζει την απελευθέρωση του Ουκρανού σκηνοθέτη Σεντσόφ από τη Ρωσία

Ο πρόεδρος της Γαλλίας «χαιρέτισε» σήμερα την απελευθέρωση του ουκρανού σκηνοθέτη ‘Ολεγκ Σεντσόφ, στο πλαίσιο μιας ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας. «Ήμασταν πάντα στο πλευρό του», είπε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Το Κίεβο και η Μόσχα προχώρησαν σε μια χωρίς προηγούμενο ανταλλαγή 70 κρατουμένων, μεταξύ των οποίων ο κινηματογραφιστής Όλεγκ Σεντσόφ, που είχε καταδικαστεί σε 20ετή κάθειρξη για «τρομοκρατία» και την απελευθέρωσή του ζητούσε η διεθνής κοινότητα.

«Η Γαλλία, μαζί με τη Γερμανία, θα εντείνει τις προσπάθειές της στο πλαίσιο του «σχήματος της Νορμανδίας» προκειμένου να μπορέσει να υπάρξει νέα πρόοδος και να εφαρμοστεί το πολιτικό σκέλος της συμφωνίας του Μινσκ», σύμφωνα με το Ελιζέ.

Ο Σεντσόφ επέστρεψε σήμερα στην Ουκρανία και μόλις έφθασε στο Κίεβο ζήτησε την απελευθέρωση των «εναπομεινάντων φυλακισμένων» στη Ρωσία. Φορώντας ένα μαύρο μπλουζάκι, ο κινηματογραφιστής παρότι έμοιαζε να έχει ανακτήσει τις δυνάμεις του μετά την απεργία, κατά την οποία δοκιμάστηκε σοβαρά η υγεία του, έδειχνε πολύ χλωμός, με τραβηγμένα χαρακτηριστικά και κουρασμένος.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχετικά Νέα