O λιμός «πνίγει» τη Γάζα – Κινδυνεύουν ζωές για ένα σακί αλεύρι

Μαίνονται οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Γάζα, την ώρα που το Διεθνές Δικαστήριο καλεί το Ισραήλ να λάβει όλα τα απαραίτητα και αποτελεσματικά μέτρα, επιτρέποντας άμεσα την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας, ώστε να εξασφαλίσει βασικές προμήθειες τροφίμων στον θύλακα και να σταματήσει την εξάπλωση της πείνας. Δραματική η κατάσταση με μωρά να λιμοκτονούν και εκτοπισμένους Παλαιστινίους να βρίσκονται στα όρια της εξαθλίωσης. Η Αίγυπτος ζητά στήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών για ασφάλεια στα σύνορά της με τη Γάζα. Ο λιμός μαστίζει ήδη τους κατοίκους της Γάζας, δεν είναι πια μόνο απειλή, προειδοποιεί το διεθνές δικαστήριο της Χάγης. Και ζητεί από το Ισραήλ να επιτρέψει επειγόντως την απρόσκοπτη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στον παλαιστινιακό θύλακα.

Ο δημοσιογράφος του CNN Μπεν Γουέντμαν, δήλωσε: «Το Διεθνές Δικαστήριο λέει ότι το προηγούμενο διάστημα υπήρχε ο κίνδυνος λιμού στη Γάζα, αλλά τώρα ο λιμός έχει “εγκατασταθεί” στη Γάζα. Σύμφωνα με τους γιατρούς στη Γάζα, τουλάχιστον 30 άνθρωποι, 24 εκ των οποίων παιδιά, έχουν πεθάνει από υποσιτισμό».

Ρεπορτάζ του CNN δείχνει τους γιατρούς σε νοσοκομείο της βόρειας Γάζας να προσπαθούν να κρατήσουν στη ζωή τον μικρό Μοχάμεντ. Το εξάχρονο αγόρι δεν τα κατάφερε. Είναι το εικοστό τέταρτο παιδί που πέθανε από υποσιτισμό και αφυδάτωση. Ο πόνος είναι ορατός στα μάτια των γονιών που δίνουν μάχη για να επιβιώσουν οι ίδιοι και τα παιδιά τους.

Όπως δήλωσαν Παλαιστίνοι: «Τα παιδιά μου κλαίνε κάθε βράδυ. Ζητούν ένα κομμάτι ψωμί. Ονειρεύομαστε λευκό ψωμί. Τρώμε τροφή για ζώα. Εάν αρπάξεις ένα σακί με αλεύρι. Κάποιος μπορεί να σε σκοτώσει για να το πάρει. Φαγητό που τα ζώα αρνούνται να φάνε, το φάγαμε».

Kαθώς o Μπένιαμιν Νετανιάχου επιμένει στα σχέδια του για χερσαία εισβολή στη Ράφα, το Politico αποκαλύπτει ότι η Αίγυπτος ζητεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες επιπλέον πόρους και στρατιωτικό εξοπλισμό για τη διασφάλιση των συνόρων της, φοβούμενη νέο προσφυγικό κύμα. Στη Νέα Υόρκη, διαδηλωτές διέκοψαν εκδήλωση για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του Αμερικανού προέδρου, φωνάζοντας «Ντροπή σου Τζο Μπάιντεν» ενώ εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωναν έξω από το κτίριο κατά της στήριξης του Ισραήλ από την αμερικανική κυβέρνηση.

«Ήρθα εδώ σήμερα για να διαμαρτυρηθώ κατά του προέδρου Μπάιντεν, τον οποίο όλοι εδώ τον θεωρούμε εγκληματία πολέμου. Δίνει στο Ισραήλ δισεκατομμύρια σε όπλα και στρατιωτική βοήθεια για να δολοφονήσει αθώους Παλαιστινίους», δήλωσε ένας διαδηλωτής.

Οι ισραηλινές επιδρομές ωστόσο φθάνουν μέχρι το Χαλέπι της Συρίας, όπου δεκάδες Σύροι στρατιώτες, μέλη της Χεζμπολάχ και άμαχοι σκοτώθηκαν, σύμφωνα με το συριακό παρατηρητήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα