Ο Λ. Αυγενάκης στο Indicator.gr: Εμείς είμαστε με τους πολλούς, όχι με τους Πολάκηδες

Ο Γραμματέας της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο indicator.gr και την δημοσιογράφο Ελευθερία Κοσμοπούλου, αναφέρεται μεταξύ άλλων στο σχέδιο που προτάσσει η ΝΔ, τονίζοντας πως πρόκειται για ένα ρεαλιστικό, μετρημένο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως: «Εμείς είμαστε με τους πολλούς, όχι με τους Πολάκηδες ».

Παράλληλα, αναφερόμενος στα όσα εκτυλίχθηκαν στην πρόσφατη συζήτηση στην Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και ιδιαίτερα την Τετάρτη, ο κ. Αυγενάκης, τονίζει ότι η συμπεριφορά του κ. Τσίπρα μαρτυρά τον πανικό του που τον οδηγεί στην πόλωση και στο διχασμό.

Αναφορικά με τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, επεσήμανε πως αποτελεί μια κυνική προσπάθεια να εξαγοράσει ψήφους και φυσικά να αλλάξει την ατζέντα, τονίζοντας ότι δεν σβήνονται τόσο εύκολα, με λίγα προεκλογικά «ψίχουλα», όσα έχει κάνει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση.

Επιπλέον, ερωτηθείς για την τουρκική προκλητικότητα στην Κύπρο, ο κ. Αυγενάκης θεωρεί πως η κυβέρνηση αξιολογεί και αντιμετωπίζει την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, με αφέλεια και αλαζονεία. Τέλος, τονίζει πως η Ελλάδα και η Κύπρος θα πρέπει συντονισμένα, να προτάξουν ένα σταθερό πολιτικό και διπλωματικό μέτωπο, το οποίο θα λειτουργήσει ως ανάχωμα στην επικίνδυνη και αδιέξοδη πολιτική της Τουρκίας.


Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη:

Με αφορμή την πρόσφατη συζήτηση στην Βουλή και τα όσα εκτυλίχθηκαν ιδιαίτερα κατά την πρώτη μέρα, θεωρείτε ότι απαξιώθηκε η εικόνα του πολιτικού συστήματος:

Ο κ. Τσίπρας, αλλά και κάποιοι Υπουργοί του όπως ο κ. Πολάκης, έχουν επανειλημμένως δείξει ότι απαξιώνουν τους θεσμούς και το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Δεν είναι η πρώτη φορά που ρίχνουν το επίπεδο και καταβάλλονται με λάσπη και ύβρεις κατά του κ. Μητσοτάκη και των πολιτικών τους αντιπάλων. Έχουν μηδενίσει κάθε έννοια σεβασμού και αξιοπρέπειας της Ελληνικής Βουλής και της Ελληνικής Δημοκρατίας. Τα γεγονότα της Τετάρτης στη Βουλή, ο απολυταρχισμός του κ. Τσίπρα, οι εκφράσεις του κατά του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και οι χαρακτηρισμοί του για τον κ. Κυμπουρόπουλο, που μαρτυρούν μια αντίληψη τελικά πιο ρατσιστική και από εκείνη του κ. Πολάκη, όλα αυτά είναι μια ακόμη επιβεβαίωση αυτού του ήθους και του είδους εξουσίας της πρώτης φοράς αριστερά. Και ακόμα επιβεβαιώνουν ότι ο κ. Τσίπρας βρίσκεται σε πανικό, σε αποδρομή, και ευρισκόμενος μπροστά στην ήττα, καταφεύγει στην πόλωση και στο διχασμό.

Από την πλευρά της κυβέρνησης κάνουν λόγο για προσπάθεια αποδόμησης χαρακτήρων, αλλά και προσωπικές επιθέσεις, με σκοπό την απόκρυψη από την πλευρά της ΝΔ του πραγματικού της προγράμματος, το οποίο όπως ισχυρίζονται είναι βαθιά  αντικοινωνικό. Τι απαντάτε σε αυτό:

Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει ανάγκη, και ουδέποτε κατέφυγε σε τέτοιες συμπεριφορές. Είναι αυτονόητο ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει κανέναν λόγο να ακολουθήσει τον κ. Τσίπρα στο βούρκο του. Εμείς πορευόμαστε με ένα ρεαλιστικό, μετρημένο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα για όλους τους Έλληνες, για την μεσαία τάξη που έχει ισοπεδώσει ο κ. Τσίπρας. Εμείς είμαστε με τους πολλούς, όχι με τους Πολάκηδες.

Η στάση της κυβέρνησης και του κ. Τσίπρα είναι άκρως υποκριτική, δείχνει κυνισμό και αναλγησία. Είναι η ουσία του αυταρχισμού, και είναι το σχέδιο στο οποίο στηρίχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας τα τελευταία τέσσερα χρόνια, βάζοντας τα φερέφωνα του να επιτεθούν σε όλα σχεδόν τα μέλη της οικογένειας του προέδρου της ΝΔ επιχειρώντας να αντιμετωπίσει τον βασικό πολιτικό του αντίπαλο με ψέματα και συκοφαντίες.

Και όταν ο κ. Μητσοτάκης σηκώνει το «γάντι», με επιχειρήματα και καθαρές κουβέντες, και ρίχνει «πολιτικά χαστούκια» στον «σκαφάτο» κ.Τσίπρα, εκείνος ενοχλείται. Δεν έχει ασυλία ο Πρωθυπουργός επειδή δηλώνει αριστερός, ή κουρασμένος και εις ανάγκη χλιδάτων διακοπών. Τέρμα με την άτυπη ασυλία και το ηθικό πλεονέκτημα που καλλιεργεί η αριστερά όλα αυτά τα χρόνια. Όλοι θα κριθούμε επί ίσοις όροις. Και όλοι θα κριθούμε από τον Ελληνικό λαό.

Πιστεύετε ότι οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού μπορούν να επηρεάσουν τελικώς τα αποτελέσματα της κάλπης; Και ποιες θα είναι οι αντίστοιχες προτεραιότητες μιας πιθανής μελλοντικής κυβερνητικής πολιτικής από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας;

Ο Αλέξης Τσίπρας επί τέσσερα χρόνια διέλυσε την οικονομία και τη μεσαία τάξη με την υπερφορολόγηση που ήταν δική του επιλογή. Τώρα, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές της 26ης Μαΐου που γνωρίζει ότι θα χάσει, σύρεται μέσα στην απόγνωσή του να υιοθετήσει μεμονωμένες δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας για την αυτονόητη ανάγκη να μειωθεί η φορολογία. Και το κάνει αυτό σε μια κυνική προσπάθεια να εξαγοράσει ψήφους, και φυσικά να αλλάξει την ατζέντα.  Είναι προσβολή της κοινής λογικής διότι την ώρα που υπόσχεται μισή 13η σύνταξη, κόβει την 12η καθώς αρνείται να ψηφίσει την πρόταση της ΝΔ για να μην μειωθεί εδώ και τώρα το αφορολόγητο που μόνος του επέβαλε, και επιβαρύνει πολλαπλάσια όχι μόνον τους συνταξιούχους, αλλά και τους χαμηλόμισθους.

Προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας είναι η μείωση της υπερφορολόγησης, η υγεία, η παιδεία, οι επενδύσεις, οι νέες θέσεις εργασίας, η πραγματική ανάπτυξη. Για εμάς και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προτεραιότητα είναι όλοι οι Έλληνες.

Εσείς προσωπικά θα ψηφίσετε τα μέτρα που πρόκειται να φέρει η κυβέρνηση την επόμενη εβδομάδα;

Η Νέα Δημοκρατία έχει δηλώσει ότι θα στηρίξει οποιοδήποτε μέτρο αντιγράφει τις δικές μας δεσμεύσεις και έρχεται να απαλύνει τις συνέπειες που προκάλεσε η καταστροφική πολιτική του κ. Τσίπρα εδώ και 4 χρόνια. Αλλά δεν θα τον αφήσουμε να κοροϊδεύει τόσο προκλητικά τους πολίτες. Ας θυμηθούμε τι έκανε ο κ. Τσίπρας όλα αυτά τα χρόνια:

  • Ο κ. Τσίπρας είναι που κατάργησε την έκπτωση 2% στην εφάπαξ εξόφληση του φόρου εισοδήματος.
  • Ο κ. Τσίπρας αύξησε τον ΦΠΑ στην εστίαση από τον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13% στο 24%.
  • Ο κ. Τσίπρας αποφάσισε τη μετάταξη βασικών τροφίμων από τον ΦΠΑ 13% στον υψηλό συντελεστή.
  • Ο κ. Τσίπρας είναι που αύξησε τον ανώτατο συντελεστή του ΦΠΑ από το 23% στο 24%.
  • Ο κ. Τσίπρας είναι που έκοψε το ΕΚΑΣ και τώρα μοιράζει ένα κλάσμα της 13ης σύνταξης.

Αυτά ο ελληνικός λαός δεν θα τα ξεχάσει. Δεν σβήνονται τόσο εύκολα, με λίγα προεκλογικά «ψίχουλα». Ο Ελληνικός λαός κουράστηκε με τον κ. Τσίπρα και τις κούφιες υποσχέσεις του. Και εν αντιθέσει με τον πρωθυπουργό, ο ελληνικός λαός δεν είχε την πολυτέλεια διακοπών με εφοπλιστικό κότερο. Έκλεινε τις πληγές του μετά από μια εθνική τραγωδία. Το ηθικό  πλεονέκτημα του κ. Τσίπρα βούλιαξε οριστικά στα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου.

Ποιο είναι το διακύβευμα της ΝΔ για τις ευρωεκλογές και ποιο είναι το ύψος του πήχη που θέτετε σαν κόμμα;

Οι ευρωεκλογές θα είναι οι πρώτες κάλπες μετά από 4 ολόκληρα χρόνια που ο κυρίαρχος Ελληνικός λαός θα έχει την ευκαιρία να εκφραστεί. Θα έχει την ευκαιρία να αξιολογήσει και να κρίνει την πολιτική της μιζέριας, της υπερφορολόγησης, της υποκρισίας του ΣΥΡΙΖΑ, και να επιλέξει ο ίδιος που θα δώσει την ψήφο εμπιστοσύνης.

Επίσης, ο Ελληνικός λαός θα έχει μια ακόμη ευκαιρία σε αυτές τις εκλογές. Θα έχει την ευκαιρία να επαναφέρει αλλά και να προστατέψει την Ελληνική Δημοκρατία και την αξιοπρέπεια των θεσμών της, που ο κ. Τσίπρας, ο κ. Πολάκης και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-προθύμων, έχουν συστηματικά και ενσυνείδητα απαξιώσει και μηδενίσει όλα αυτά τα χρόνια.  Και για τον λόγο αυτό το μήνυμα θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο. Ο Έλληνας πολίτης, η Ελληνική κοινωνία αξίζει πολύ καλύτερα από τον κ. Τσίπρα και τον κ. Πολάκη. Η Νέα Δημοκρατία θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή, και την επόμενη μέρα, η φωνή της Ελλάδος στην Ευρώπη θα μετράει και πάλι. Η Ελλάδα θα μπορέσει να διεκδικήσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυτά που πραγματικά της αξίζουν.

 

Τέλος, αναφορικά με την τουρκική επιθετικότητα στην Κύπρο, πως κατά την γνώμη σας μπορεί να αντιμετωπιστεί; Θεωρείτε πως με τις ενέργειές της απομακρύνεται από την Δύση και αν ναι κάτι τέτοιο είναι προς το συμφέρον ή όχι της Ελλάδας;

Η συμπεριφορά και απομάκρυνση της Τουρκίας από την Δύση τους τελευταίους μήνες αποτελεί σημαντική στιγμή για την Ελλάδα. Βρισκόμαστε σε ένα γεωστρατηγικό σταυροδρόμι και σε μια κρίσιμη στιγμή στην ιστορία της Ανατολικής Μεσογείου. Η Νέα Δημοκρατία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τον αφελή και αλαζονικό τρόπο που η κυβέρνηση αξιολογεί και αντιμετωπίζει την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Άλλωστε η σημερινή ανησυχητική κατάσταση οφείλεται εν πολλοίς και σε προηγούμενα κυβερνητικά λάθη. Δηλώσεις όπως «Η Ελλάδα βλέπει θετικά τη συμμετοχή της Τουρκίας στην ενεργειακή εξίσωση της Ανατολικής Μεσογείου», «δεν πρέπει να είμαστε μοναχοφάηδες», και «τα ελληνοτουρκικά πρέπει να λυθούν με ένα έντιμο συμβιβασμό όπως κάναμε και με τη Βόρεια Μακεδονία», είναι εις βάρος των συμφερόντων της Ελλάδας και της Κύπρου. Είναι λοιπόν απαραίτητο  η Ελλάδα και η Κύπρος, συντονισμένα, να προτάξουν ένα σταθερό πολιτικό και διπλωματικό μέτωπο, το οποίο θα λειτουργήσει ως ανάχωμα στην επικίνδυνη και αδιέξοδη πολιτική της Τουρκίας. Και φυσικά να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες ώστε το σύνολο της διεθνούς κοινότητας να στείλει σαφή μηνύματα προς την Τουρκία.

Σχετικά Νέα