

Χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν σήμερα από τις εστίες τους στη νότια Κίνα και το Βιετνάμ και δεκάδες πτήσεις ματαιώθηκαν, λόγω της άφιξης του κυκλώνα Ταλίμ.
Ο κυκλώνας αυτός πλήττει από νωρίς το απόγευμα τις ακτές της κινεζικής επαρχίας Γκουανγκντόνγκ. Τουλάχιστον χίλιοι άνθρωποι έχουν ήδη απομακρυνθεί από την πόλη Γιούνφου, ανέφερε η εφημερίδα Southern Daily. Οι αρχές έχουν κηρύξει συναγερμό καθώς ισχυροί άνεμοι και καταρρακτώδεις βροχές αναμένονται στα παράλια και τις επαρχίες Γκουανγκντόνγκ και Χαϊνάν, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία.
Η θύελλα αναμένεται ότι θα αρχίσει να εξασθενεί από αύριο το πρωί και θα κινηθεί προς το βόρειο Βιετνάμ την Τετάρτη.
Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι οι κυκλώνες θα γίνονται ολοένα και πιο ισχυροί, λόγω της κλιματικής αλλαγής.
Λόγω της κακοκαιρίας διακόπηκαν οι συναλλαγές στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ. Στην πόλη κυκλοφορούν ελάχιστα λεωφορεία ενώ περίπου 1.000 επιβάτες δεν κατάφεραν να αναχωρήσουν, λόγω της ακύρωσης των πτήσεών τους από το τοπικό αεροδρόμιο. Στο γειτονικό Μακάο ακυρώθηκαν 80 πτήσεις.
Τα σκάφη που έπλεαν γύρω από το νησί Χαϊνάν έλαβαν εντολή να επιστρέψουν γρήγορα στο λιμάνι αφού τα κύματα μπορεί να φτάσουν ακόμη και τα έξι μέτρα σε ύψος εντός των επόμενων ωρών.
Στο Βιετνάμ, οι αρχές ετοιμάζονται να απομακρύνουν 30.000 ανθρώπους από τις επαρχίες Κουανγκ Νινχ και Χάι Φονγκ.
Ο κυκλώνας αυτός “μπορεί να είναι ένας από τους ισχυρότερους που έχουν πλήξει τον κόλπο του Τονκίν τα τελευταία χρόνια”, ανέφερε η τοπική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών.
Σχετικά Νέα
Νορβηγία: Αποεπενδύει από ισραηλινή εταιρεία λόγω εμπλοκής της σε εποικισμούς στη Δυτική Όχθη
Το νορβηγικό κρατικό επενδυτικό ταμείο, το μεγαλύτερο στον κόσμο με κεφάλαια ύψους περίπου 1,8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων,.
Ουκρανία: Η Ρωσία εξαπέλυσε 108 drones κατά τη διάρκεια της νύχτας μετά το αίτημα για εκεχειρία
Η Ρωσία εξαπέλυσε 108 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones) στη διάρκεια της νύχτας που.
Σάλος γύρω από το “δώρο” του Κατάρ προς τον Τραμπ: Το πολυτελές Boeing 747-8 Jumbo
Η πολεμική εντάθηκε χθες, Κυριακή, στις Ηνωμένες Πολιτείες γύρω από ένα αεροπλάνο που πρόκειται.
Ηρεμία στα σύνορα Ινδίας και Πακιστάν
Ηρεμία επικράτησε τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα κατά μήκος των συνόρων της Ινδίας.