Ο κορωνοϊός έχει επηρεάσει το 80% του πληθυσμού της Κίνας

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει επηρεάσει το 80% του πληθυσμού της Κίνας, δήλωσε ο επικεφαλής του κέντρου Ελέχου και Πρόληψης νοσημάτων της χώρας, Γου Ζουνγιού, θέλοντας να στείλει καθησυχαστικό μήνυμα για τις διακοπές του νέου Σεληνιακού Έτους, οι οποίες ξεκινούν επίσημα από τις 21 Ιανουαρίου.

Ο Γου δήλωσε πως η μαζική μετακίνηση πληθυσμού για τις γιορτές στην Κίνα μπορεί να αυξήσει την εξάπλωση της πανδημίας, αλλά ο ίδιος θεωρεί πως ένα δεύτερο κύμα είναι μάλλον απίθανο να συμβεί.

Σημειώνεται πως εκατοντάδες εκατ. Κινέζων ταξιδεύουν αυτές τις μέρες ανά τη χώρα, στον απόηχο της άρσης περιοριστικών μέτρων της πανδημίας που έχει ανακοινώσει το Πεκίνο.

Κίνα: «Ανοίγουν» τα ομαδικά ταξίδια των πολιτών στο εξωτερικό για 20 χώρες
Σύμφωνα με το Reuters, η Κίνα έχει ξεπεράσει το διάστημα όπου το σύστημα υγείας της χώρας πιέζονταν από την πανδημία.

Σχεδόν 60.000 με κορονοϊό έχουν πεθάνει στα νοσοκομεία της Κίνας μέχρι τις 12 Ιανουαρίου, σχεδόν ένα μήνα μετά από την ανακοίνωση της άρσης των μέτρων από την κυβέρνηση της χώρας.

Ωστόσο, ορισμένοι ειδικοί υποστηρίζουν πως αυτός ο αριθμός υπολείπεται των αληθινών δεδομένων καθώς αποκλείει τα άτομα που έχουν πεθάνει από τη νόσο στα σπίτια τους και καθώς πολλοί γιατροί αποθαρρύνονται από το να δηλώνουν τον κορονοϊό ως αιτία θανάτου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα