

Στο πλαίσιο της στρατηγικής ενίσχυσης της ελληνικής παρουσίας στην ιταλική αγορά, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη επισκέφθηκε σήμερα το πρόσφατα μεταστεγασμένο Γραφείο ΕΟΤ στο Μιλάνο, το οποίο θα λειτουργήσει ως κόμβος συνεργασίας και προώθησης της Ελλάδας στην Ιταλία και παραχώρησε σειρά συνεντεύξεων σε έγκριτα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, όπως το ANSA, το μεγαλύτερο πρακτορείο ειδήσεων της Ιταλίας, καθώς και σε εφημερίδες και περιοδικά του τουριστικού κλάδου.
Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη σημασία των εναλλακτικών μορφών τουρισμού -όπως ο οινικός τουρισμός, ο αγροτουρισμός, το yachting, ο τουρισμός πολυτελείας και οι μαρίνες- τομείς με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης και ισχυρό ενδιαφέρον από την ιταλική αγορά. Η υπουργός ανέδειξε επίσης τις πολιτισμικές ομοιότητες Ελλάδας και Ιταλίας, που αποτελούν σταθερό θεμέλιο για την περαιτέρω ενίσχυση της τουριστικής συνεργασίας των δύο χωρών.
H Ιταλία κατατάσσεται στην τρίτη θέση μεταξύ των τουριστικών αγορών για την Ελλάδα, μετά τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες πηγές επισκεπτών για τη χώρα μας, με σταθερά ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια. Το 2024, περισσότεροι από 2 εκατομμύρια Ιταλοί επισκέφθηκαν την Ελλάδα, καταγράφοντας αύξηση 10% σε σύγκριση με το 2023. Ταυτόχρονα, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις από την Ιταλία ξεπέρασαν το 1,2 δισεκατομμύριο ευρώ.
Όπως υπογράμμισε η κυρία Κεφαλογιάννη “η αυξανόμενη προτίμηση των Ιταλών για την Ελλάδα, τόσο ως θερινό όσο και ως εναλλακτικό προορισμό όλο τον χρόνο, αντανακλά τις ισχυρές πολιτισμικές και ταξιδιωτικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών”. “Στόχος μας -προσέθεσε η υπουργός Τουρισμού- είναι να ενισχύσουμε περαιτέρω αυτή τη σχέση, επενδύοντας σε δράσεις προβολής, βιώσιμης ανάπτυξης και θεματικού τουρισμού που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των Ιταλών επισκεπτών”.
Σχετικά Νέα
Α. Γεωργιάδης: Επαναστατικές παρεμβάσεις για υγεία και νοσηλευτές – Η μεγαλύτερη αναμόρφωση του ΕΣΥ
Προτεραιότητα του υπουργού Υγείας δείχνει να είναι η ενίσχυση του συστήματος Υγείας με νοσηλευτές.
Π. Μαρινάκης: Φοιτητές που συλλαμβάνονται για αξιόποινες πράξεις στα ΑΕΙ θα χάνουν άμεσα την ιδιότητα τους για δύο χρόνια
Οι φοιτητές που συλλαμβάνονται για αξιόποινες πράξεις στα πανεπιστήμια θα χάνουν άμεσα την ιδιότητα.
Συνάντηση Σωκράτη Φάμελλου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο
Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε χθες, Παρασκευή (9/5) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,.
Ο Απ. Τζιτζικώστας στο ΕΡΤΝews: Θα παραστώ στη συζήτηση για τα Τέμπη στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον Ιούνιο
«Ημέρα της Ευρώπης» και μόλις επέστρεψα από το Καστελόριζο δίνοντας το μήνυμα ότι η.