Ο Κ. Μητσοτάκης αρχίζει τις περιοδείες του, ενόψει της 7ης Ιουλίου

Εν αναμονή των ανακοινώσεων, που σχετίζονται με τα ονόματα που θα στελεχώσουν τα “γαλάζια” ψηφοδέλτια, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μεταβαίνει αύριο στα Δωδεκάνησα.

Θα ακολουθήσει την επόμενη εβδομάδα ακόμα μία περιοδεία στη Δυτική Ελλάδα, με το μοτίβο της άμεσης επαφής με τους πολίτες να είναι αυτό που θα καθορίσει την προεκλογική εκστρατεία της οδού Πειραιώς, που έχει ως κεντρική στόχευση τη συνεχή επικοινωνία του κυβερνητικού προγράμματος για την οικονομία και την καθημερινότητα.

“Με ενδιαφέρει την επόμενη ημέρα να έχουμε ισχυρή και αποτελεσματική κυβέρνηση. Για να καταλήξουμε να έχουμε μία αυτοδύναμη Ελλάδα. Που θα πατάει μόνη της στα πόδια της και να μη χρειάζεται υποδείξεις ή στήριξη από το εξωτερικό. Θέλουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Προφανώς, το καλύτερο αποτέλεσμα θα είναι η αυτοδυναμία. Αλλά και αυτοδύναμοι να είμαστε θα κάνουμε πρόσκληση για συγκλίσεις. Και θα αξιοποιήσουμε στελεχιακό δυναμικό και έξω από το σκληρό πυρήνα των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. Προκειμένου να σηματοδοτήσουμε στην πράξη μία πολιτική ενότητας, διεύρυνσης και αξιοκρατίας”, ήταν το μήνυμα που απηύθυνε χθες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Το τετράγωνο της μείωσης των φόρων, των επενδύσεων, της δημιουργίας νέων θέσεων απασχόλησης και της ασφάλειας βρίσκεται συνεχώς στην πρώτη γραμμή του προγραμματικού λόγου. Όπως και η αποτύπωση του αναβαθμισμένου τύπου της συνεργασίας που επιδιώκει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, εφόσον κληθεί να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Και αυτό έγινε ακόμα πιο εμφανές από τις ανακοινώσεις που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης που είχε στην οδό Πειραιώς με τους νεοεκλεγέντες περιφερειάρχες της χώρας.

“Δε μπορούμε να μιλήσουμε μόνοι μας για μεγάλα έργα στη χώρα χωρίς συνεννόηση με τους περιφερειάρχες”, σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, φέρνοντας στο προσκήνιο την πρότασή του για την ίδρυση συμβουλίων περιφερειαρχών. Το όργανο αυτό θα συνεδριάζει ανά δίμηνο και θα λειτουργεί ως δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ της περιφερειακής διοίκησης και του κεντρικού κράτους, προκειμένου να αναζητούνται και να βρίσκονται άμεσες λύσεις στα ζητήματα που προκύπτουν και σχετίζονται άμεσα με την καθημερινότητα του πολίτη.

 

 

πηγή    capital.gr

Σχετικά Νέα