Ο Jack Ma επέστρεψε στο μικρό διαμέρισμα που είχε ξεκινήσει την Alibaba το 1999 (Βίντεο)

Όλα ξεκίνησε το 1999. Από ένα διαμέρισμα στην κινεζική πόλη Hangzhou. Εκεί επέστρεψε ο Jack Ma. Για να επισκεφτεί το μέρος από το οποίο ξεκίνησε την Alibaba. Την εταιρία που εξελίχθηκε σε έναν κολοσσό και φυσικά έκανε και τον ίδιο πολύ πλούσιο.

«Όταν επιστρέφω εδώ, είναι σαν μια ταινία στο μυαλό μου», λέει αρχικά ο γνωστός δισεκατομμυριούχος. Και ανοίγει την πόρτα του διαμερίσματος.

Στη συνέχεια συμπληρώνει: «Αυτό είναι το μέρος που αρχίσαμε». Ξεκαθαρίζει ότι η διαδρομή δεν ήταν εύκολη. Και θυμάται τις πρώτες ημέρες, όταν μάζεψε την ολιγομελή ομάδα του στο συγκεκριμένο σπίτι. Εκεί θα δούλευαν, θα έτρωγαν, θα κοιμούνταν.

«Σε αυτό το δωμάτιο, δεν είχαμε τίποτα να χάσουμε», λέει ο Jack Ma. Τι είπε εκείνες τις πρώτες ημέρες στους 18 εργαζομένους του; Τους εξήγησε ότι είναι… τυχεροί που δουλεύουν μέσα σε ένα μικρό δωμάτιο, διότι μέσα στα επόμενα 15 χρόνια ίσως δεν μπορούν να συναντήσουν ο ένας τον άλλο αφού θα δουλεύουν από διαφορετικές τοποθεσίες.

Με τον διάσημο ιδρυτή να εξηγεί επίσης το γιατί η Alibaba έχει κρατήσει την «κουλτούρα του γκαράζ», παρά την τεράστια ανάπτυξη της.

Πηγή: Itspossible.gr

Σχετικά Νέα