

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες εξέφρασε σήμερα την αισιοδοξία του για την επίτευξη μιας λύσης για τον μετριασμό των επιπτώσεων στις παγκόσμιες προμήθειες τροφίμων που έχει προκαλέσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, αλλά προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε συμφωνία είναι ακόμη μακριά.
“Νομίζω ότι υπάρχει πρόοδος, αλλά δεν έχουμε καταλήξει ακόμη. Αυτά είναι πολύπλοκα ζητήματα και το γεγονός ότι όλα είναι αλληλένδετα, καθιστά τη διαπραγμάτευση ιδιαίτερα περίπλοκη”, είπε σε συνέντευξη Τύπου με την πρωθυπουργό της Σουηδίας Μαγκνταλένα Άντερσον στη Στοκχόλμη.
Με τη Ρωσία να ελέγχει ή να έχει αποκλείσει πρακτικά όλα τα ουκρανικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, οι αποστολές σιτηρών από την Ουκρανία έχουν σταματήσει από την έναρξη της εισβολής, με την Μόσχα να κατηγορεί τις δυτικές κυρώσεις για τη διακοπή εξαγωγών σιτηρών και λιπασμάτων.
ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Οι επικεφαλής της ΕΕ στην κηδεία του Πάπα
Οι σημαίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κυματίζουν μεσίστιες, ως ένδειξη πένθους για την αποδημία του.
«Αστακός» το Βατικανό για την κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου
Η Ιταλική Κυβέρνηση αποφάσισε την κήρυξη πενθήμερου πένθους για το θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου..
Ουκρανία: Kαι αν βαρεθεί ο Τραμπ;
Ποιο είναι ακριβώς το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων που εκκίνησε ο Ντόναλντ Τραμπ με τη Μόσχα; Μπορούν.
Κρεμλίνο: Πρόθυμος ο Πούτιν να συζητήσει την έκκληση Ζελένσκι για παύση των επιθέσεων σε πολιτικές υποδομές
Η Ρωσία είναι έτοιμη να εξετάσει την πρόταση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι για.