Ό. Γεροβασίλη: Είτε ο κ. Μητσοτάκης ικανοποιείται με το τίποτα είτε και τα εθνικά θέματα υπηρετούν τις επικοινωνιακές του προτεραιότητες

Παρέμβαση της γραμματέως της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Όλγας Γεροβασίλη στο ραδιόφωνο του Alpha και στο δημοσιογράφο Φίλιππο Φιλιππακόπουλο.

Η πολλή ικανοποίηση του Πρωθυπουργού ταιριάζει γάντι με το παράλληλο επικοινωνιακό σύμπαν της κυβέρνησης. Όχι με το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής

Σχετικά με το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής η Γραμματέας της Κ.Ο. σημείωσε τα εξής: Η κυβέρνηση οφείλει να παραμερίσει, στα μεγάλα εθνικά θέματα όπως τούτο, την επικοινωνιακή πολιτική και να συνομιλήσει με ειλικρίνεια όχι μόνο με τα πολιτικά κόμματα αλλά και τον ελληνικό λαό. Αυτό αποτελεί καθήκον της κυβέρνησης.

Πολύ μεγάλη ανησυχία μας προξενεί το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης επιστρέφει και δηλώνει πολύ ικανοποιημένος. Άραγε με τι; Είναι γεγονός ότι το αποτέλεσμα της Συνόδου είναι ένα κείμενο το οποίο βρίσκεται πιο πίσω και από εκείνο του Ιουνίου 2019 όπου γινόταν σαφής λόγος κυρώσεων προς την Τουρκία. Στο παρόν κείμενο υπάρχει ένα υπονοούμενο μέσω άρθρων. Δεν υπάρχει καν η λέξη κυρώσεις. Ορατό βεβαίως είναι ένα ευχολόγιο και διατυπώσεις μεγάλης συμπάθειας προς τη χώρα μας. Εξ ίσου όμως υπαρκτή είναι και η θετική ατζέντα προς την Τουρκία.

Άρα, σχετικά με την προαγωγή των συμφερόντων της χώρας, το παρόν κείμενο δε μας κάνει περισσότερο αισιόδοξους. Ούτε φυσικά δικαιολογεί τους πρωθυπουργικούς πανηγυρισμούς ειδικά ενώ την ίδια στιγμή ενημερωνόμαστε από το ΝΑΤΟ και όχι από τον ικανοποιημένο κ. Μητσοτάκη ότι συμφωνήθηκε μηχανισμός αποκλιμάκωσης μεταξύ των δύο μερών με μία εν κρυπτώ διαδικασία. Ταυτοχρόνως γίνεται ανάρτηση του τουρκολιβυκού Συμφώνου στον ΟΗΕ. Και να προσθέσω ότι δεν γνωρίζουμε τι άλλο έχει συμφωνήσει εκεί ο κ. Μητσοτάκης. Το μαθαίνουμε σταδιακά και από τρίτα μέρη, πράγμα απαράδεκτο.

Οι προσδοκίες της χώρας και η διεκδικήσεις σε αυτή τη Σύνοδο θα όφειλαν να είναι πολύ μεγαλύτερες
Απουσιάζει η λέξη κυρώσεις. Δεν υπάρχει ούτε καν νύξη δημιουργίας ενός μηχανισμού κυρώσεων, ώστε να γνωρίζει η Τουρκία ότι κάθε φορά που παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα θα υπάρχουν συγκεκριμένες συνέπειες. Τα ευχολόγια και οι προτροπές υπήρχαν και πριν. Όμως αυτή τη στιγμή με την Τουρκία να εμφανίζει αυτή την συμπεριφορά και να δηλώνει ότι θα συνεχίσει και να περιμένουμε το Δεκέμβριο για να γίνει η επόμενη συζήτηση δεν αποτελεί ακριβώς επίτευγμα. Οι προσδοκίες της χώρας και η διεκδικήσεις σε αυτή τη Σύνοδο θα όφειλαν να είναι πολύ μεγαλύτερες.

Επιτελική η αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση του β’ κύματος της πανδημίας
Επιτελική αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση του β κύματος της πανδημίας. Με μέτρα ελλιπή και αντιφατικά. Με ατολμία ως προς την ανάληψη ουσιαστικής δράσης και εγρήγορση ως προς την καλλιέργεια μiας θετικής εικόνας για την πραγματικότητα και την ίδια την κυβέρνηση. Απέτυχαν και στη θωράκιση του εθνικού συστήματος υγείας και στη συγκροτημένη και ασφαλή λειτουργία των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και στην προστασία και ενίσχυση της οικονομίας, των επιχειρήσεων και της εργασίας.

Η απροετοίμαστη κυβέρνηση τρίζει τα δόντια προς όσους αντιδρούν
Η κυβέρνηση χωρίς διόλου να προετοιμαστεί ως όφειλε στο διάστημα των 6 μηνών που μεσολάβησε από το πρώτο λοκ ντάουν έρχεται χωρίς μέτρα και πρόβλεψη στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, χωρίς μέτρα και ελέγχους στους εργασιακούς χώρους, χωρίς μέτρα στα σχολεία. Τα τελευταία πριν λίγο καιρό αποκαλούνταν υγειονομική βόμβα και κατόπιν εν μέσω πανδημίας νομοθέτησαν την αύξηση των μαθητών ανά τάξη. Ευνόητο είναι λοιπόν ότι η διασπορά της επιδημίας δεν ανακόπτεται χωρίς την ύπαρξη μέριμνας από την πλευρά της πολιτείας. Και εδώ μέριμνα δεν υπήρξε. Τουναντίον, τρίζουν τα δόντια σε όλους δικαίως αντιδρούν. Τα έτριξαν αγρίως στους υγειονομικούς και τα τρίζουν ιδιαιτέρως στους εφήβους με απαράδεκτες και ανεκδιήγητες συμπεριφορές.

Η υπουργός Παιδείας απείλησε με ένα καινούργιο ιδιώνυμο αντί να σκύψει, συζητήσει το αντικειμενικό και υπαρκτό πρόβλημα και να μεριμνήσει ως οφείλει. Η κ. Κεραμέως λοιπόν σήμερα μιλά για αποκλεισμό μαθητών από την εκπαίδευση πράγμα που σε μία ευνομούμενη πολιτεία είναι αδιανόητο ακόμη και για τους φυλακισμένους.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα