Ο Γερμανικός Τύπος για τις πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα

Εκτενή δημοσιεύματα φιλοξενεί ο Γερμανικός Τύπος για τις επερχόμενες εκλογές στην Ελλάδα και την διαφαινόμενη ήττα του Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με το Spiegel online

Ρεπορτάζ με υπέρτιτλο «Το ραντεβού σε ισχύ», τίτλο «Η Ελλάδα εκλέγει νέο κοινοβούλιο στις 7 Ιουλίου» κι υπότιτλο «Αρχικά, οι Έλληνες θα έπρεπε να προσέλθουν το φθινόπωρο στις κάλπες, αλλά η ήττα της κυβέρνησης Τσίπρα στις Ευρωεκλογές επέβαλε άλλους χειρισμούς: Σε τρεις εβδομάδες διεξάγονται νέες εκλογές».

Η DW online

Ρεπορτάζ με τίτλο «Ο Τσίπρας επιταχύνει στο θέμα εκλογές» και υπότιτλο «Στην Ελλάδα εκλέγεται σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες νέο κοινοβούλιο. Ο ΠτΔ ενέκρινε το αίτημα του Π/θ Τσίπρα, ο οποίος αντέδρασε με αυτόν τον τρόπο στο καταστροφικό αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών για το αριστερό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου ηγείται».

Το Tagesspiegel online

Ρεπορτάζ με τίτλο «Η Ελλάδα εκλέγει στις 7 Ιουλίου νέο κοινοβούλιο» κι υπότιτλο «Ο Βαρουφάκης καταλογίζει ‘ψεύδος’ στον πρώην συνοδοιπόρο του Τσίπρα».

Η Handelsblatt

Επισημαίνεται ότι στη σημερινή, έντυπη έκδοση της ε/φ Handelsblatt, φιλοξενείται ολοσέλιδο ρεπορτάζ/ ανταπόκριση του Gerd Höhler από την Αθήνα, που αφορά σε συνομιλία του συντάκτη με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επικεφαλής του κόμματος της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, εξ αφορμής της προκήρυξης των βουλευτικών εκλογών για την 7η Ιουλίου.

Το δημοσίευμα φέρει τον τίτλο «Ο Μητσοτάκης θέλει την ανανέωση» κι υπότιτλο «Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης θεωρείται ως φαβορί για τη νίκη στις βουλευτικές εκλογές. Ως ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ήθελε να αναθερμάνει την οικονομία». Υπενθυμίζεται ότι με δεδομένο ότι το εν λόγω δημοσίευμα ήταν από εχθές Δευτέρα αναρτημένο στην ιστοσελίδα της εφημερίδας με τίτλο «Έτσι θέλει να ανανεώσει την Ελλάδα ο αντίπαλος του Τσίπρα, Μητσοτάκης» και υπότιτλο «Ο συντηρητικός – φιλελεύθερος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρείται φαβορί στις βουλευτικές εκλογές. Ως πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να οδηγήσει την οικονομία σε ανάκαμψη με μεταρρυθμίσεις και μειώσεις φόρων».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Νέα