Ο Γ. Σαμέλης στο Indicator.gr: Θέλουμε σταθερή κατεύθυνση με κυβέρνηση ΝΔ ή άλμα στο κενό με άγνωστο πρωθυπουργό;

«Θα αναγκαστούμε να προσφύγουμε σε δεύτερες εκλογές, για να επιτευχθεί ο στρατηγικός μας στόχος», δηλώνει ο Γιάννης Σαμέλης, δικηγόρος και υποψήφιος βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία στην Ανατολική Αττική, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ιndicator.gr και την δημοσιογράφο Ελένη Βαβαδάκη, θέτοντας το διακύβευμα των εκλογών που όπως τονίζει είναι η σταθερότητα με πρωθυπουργό τον Κ. Μητσοτάκη ή ένα κυβερνητικό σχήμα με πιθανούς και απίθανους συμμετέχοντες υπό άγνωστο Πρωθυπουργό.

Ο κ. Σαμέλης,  κάνει λόγο για σαφή και στερεή βούληση μεταξύ των ψηφοφόρων και εκφράζει την πεποίθηση ότι «Παρά τα όσα προέβλεπαν «Κασσάνδρες» η λεγόμενη αντισυστημική ψήφος δεν φαίνεται να επικρατεί».

Τέλος, όσον αφορά το ενδεχόμενο κομματικής συνεργασίας αναφέρει:  «Απαιτείται μια πολιτική σύγκλιση που δεν διαφαίνεται στον πολιτικό μας ορίζοντα».

Αναλυτικά η συνέντευξη στο Indicator.gr:

Ποιο είναι κατ’ εσάς, το διακύβευμα αυτών των εκλογών για την Νέα Δημοκρατία;

Το διακύβευμα είναι εξόχως σημαντικό και η επιλογή σκληρά διλημματική: είτε προχωράμε πάνω στην ίδια σταθερή κατεύθυνση με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είτε κάνουμε άλμα στο κενό υπό τον νεφελώδη τίτλο «προοδευτική διακυβέρνηση» με διάφορους πιθανούς και απίθανους συμμετέχοντες στο κυβερνητικό σχήμα υπό άγνωστο Πρωθυπουργό.

Πώς αντιλαμβάνεστε το κλίμα μεταξύ των ψηφοφόρων, όσο πλησιάζουμε στις κάλπες και τι θα σήμαινε ένα μεγάλο ποσοστό αντισυστημικής ψήφου σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση;

 Παρά τα όσα προέβλεπαν «Κασσάνδρες» η λεγόμενη αντισυστημική ψήφος δεν φαίνεται να επικρατεί, αντιθέτως βλέπω σαφή και στέρεη βούληση των ψηφοφόρων για συνεπή και σταθερή πορεία, όπως την τετραετία που μας πέρασε.

Ποιες είναι οι προτεραιότητές σας για την εκλογική σας περιφέρεια και ποιος ο προσωπικόςσας στόχος;

 Προτεραιότητά μου για την Ανατολική Αττική είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής και των υποδομών, με σύνδεση των λιμένων με το κέντρο με μέσα σταθερής τροχιάς, βελτίωση των υπηρεσιών υγείας, επίλυση των ρυμοτομικών ζητημάτων, και οικονομική ανάπτυξη. Προσωπικός μου στόχος είναι να είμαι χρήσιμος στον τόπο μου και την παράταξή μου, τον δε τελικό λόγο έχουν οι συμπολίτες μας, των οποίων τον σταυρό ζητώ.

 Τι μήνυμα θα θέλατε να απευθύνετε στην νέα γενιά που εμφανίζει μεγάλα ποσοστά αποχής;

 Οι κοινωνίες αλλάζουν μόνον με την συμμετοχή και την έκφραση θέσης, και όχι με την αποχή, άλλωστε, ως γνωστόν, «ιστορία γράφουν οι παρόντες», για αυτό όλοι πρέπει να προσέλθουν στις κάλπες. Ας μην αφήνει κανείς σε τρίτους την τύχη και το μέλλον του.

Με βάση τις δημοσκοπήσεις, η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να κατέχει προβάδισμα έναντι των άλλων κομμάτων. Εάν το αποτέλεσμα των πρώτων εκλογών το επιβάλει , θα προχωρήσει σε προσπάθεια δημιουργίας κυβέρνησης με κομματική συνεργασία , ή θα περάσουμε και σε επόμενους κύκλους εκλογικής αναμέτρησης;

 Η Νέα Δημοκρατία ζητά σταθερή και ισχυρή εντολή από τον Ελληνικό Λαό για αυτοδύναμη κυβέρνηση, λόγω δε της πολιτικής νάρκης της απλής αναλογικής που ψήφισε ο Κος Τσίπρας και το κόμμα του λίγο προτού συντριβούν το 2019, θα αναγκαστούμε να προσφύγουμε σε δεύτερες εκλογές, για να επιτευχθεί ο στρατηγικός μας στόχος. Άλλωστε, για να υπάρχει στον τόπο βιώσιμη κυβέρνηση, δεν αρκεί απλώς ένα πολιτικό άθροισμα ετερόκλιτων δυνάμεων, αλλά απαιτείται μια πολιτική σύγκλιση που δεν διαφαίνεται στον πολιτικό μας ορίζοντα.

Στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας γίνεται αναφορά σε αύξηση του κατώτατου μισθού στα 950€. Με ποια βήματα θα επιτευχθεί κάτι τέτοιο, όταν το δημοσιονομικό πλαίσιο είναι περιορισμένο;

 Η Νέα Δημοκρατία κατόρθωσε να μειώσει φόρους και εισφορές και να αυξήσει τον κατώτατο μισθό κατά 20% την προηγούμενη τετραετία, ακολουθώντας συνετή και ταυτόχρονα αναπτυξιακή πολιτική, σεβόμενη απόλυτα το δημοσιονομικό πλαίσιο, και μειώνοντας τον Δημόσιο Χρέος κατά 30% επί του ΑΕΠ. Την ίδια πετυχημένη συνταγή θα ακολουθήσουμε και τώρα, και είναι βέβαιο ότι θα πετύχουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα από αυτά που υποσχόμαστε.

Με αφορμή το πολιτικό debate, ξέσπασε νέος γύρος αντιπαράθεσης για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Στο ενδεχόμενο δεύτερης συνεχόμενης διακυβέρνησης, οι απαντήσεις στα ερωτήματα για τις ευθύνες τις οποίες έκανε λόγο ο κύριος Μητσοτάκης, θα αποδοθούν;

Ο Πρωθυπουργός με γενναιότητα αναγνώρισε λάθη και παραλείψεις, η αντιπολίτευση προσπαθεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά ένα θέμα που ήδη έχει λάβει τον δρόμο της δικαιοσύνης, όπου θα δοθούν και οι τελικές απαντήσεις στα όποια ερωτήματα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα