Ήρθε η ώρα της επιστροφής στις εργοστασιακές ρυθμίσεις για τη Δύση και τον πολιτισμό της. Είναι έτοιμοι αυτοί που πρέπει για το ιδεολογικοπολιτικό reset, δεδομένου του αποτελέσματος των εκλογών στις ΗΠΑ το οποίο ήδη έχει καταλυτική επίδραση σε όλο τον κόσμο; Το ερώτημα είναι ρητορικό και φυσικά δεν απευθύνεται στον πολύ κόσμο που ποτέ δεν αγκάλιασε την κουλτούρα της αφύπνισης (wokeness), από την οποία κρατούνται πλέον αποστάσεις, μετά τη νίκη των Ρεπουμπλικάνων. Απευθύνεται όμως σε όλους όσοι νόμισαν ότι «νερώνοντας» τις αξίες τους θα ανέλθουν, παίζοντας το παιχνίδι μιας επιθετικής «προοδευτικής» μειοψηφίας.
Γράφει ο *Κωνσταντίνος Δέδες
Τι λέει λοιπόν το αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ; Ότι κάλλιστα ο φιλελευθερισμός μπορεί να συμβαδίσει με τις παραδοσιακές αρχές και αξίες. Όχι μόνο δεν είναι ασύμβατος μαζί τους, αλλά συστατικό τους χαρακτηριστικό. Τα υποδείγματα είναι αμέτρητα και έτσι ήταν επί μακρόν. Ποιοι προσπάθησαν να το αλλάξουν αυτό, κάνοντας εισοδισμό στην academia και στα αστικά κόμματα της Δύσης; Το έκαναν τα υποπροϊόντα της μεταμαρξιστικής Σχολής της Φραγκφούρτης, που νόμισαν προς στιγμή πως δημιουργώντας ενοχικά σύνδρομα στον κόσμο της Γηραιάς Ηπείρου και δια της «κουλτούρας της ακύρωσης» (cancel culture), θα ήταν σε θέση να διαβρώσουν και να αποδομήσουν την εθνική συνείδηση και την παράδοση. Τα κράτη και οι κοινωνίες της Δύσης συγκροτήθηκαν σε εθνική βάση και έτσι θέλουν να παραμείνουν και δεν σκοπεύουν να υποκύψουν σε ουτοπικές θεωρήσεις. Ώρα να δοθεί τέλος στα κοινωνικά πειράματα.
Η σύγκρουση με την πραγματικότητα και το αξιακό σύστημα της πλειοψηφίας δεν βγήκε σε καλό σε κανέναν. Ο εθνοφιλελευθερισμός εξέρχεται θριαμβευτής. Οι άνθρωποι στη Δύση δεν επικροτούν την προσπάθεια αλλοίωσης της ταυτότητάς τους και την προσπάθεια αναθεώρησης των πάντων. Δεν συμβιβάζονται με την απειλή στον τρόπο ζωής τους και κλείνουν δια της κάλπης την πόρτα στην ισοπέδωση. Σε όλα υπάρχουν όρια και αυτά είχαν ξεπεραστεί προ πολλού. Απαιτήθηκε όμως να σηκώσει τεράστιο πραγματικά βάρος ο εκλεγείς εκ νέου Πρόεδρος των ΗΠΑ.
Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού συγκρούστηκαν δύο διαφορετικοί κόσμοι. Επικράτησε εκείνος που πρόταξε την ελευθερία και απέρριψε τη λογοκρισία και την πολιτική ορθότητα. Επικράτησε εκείνος που απέρριψε την υπερφορολόγηση, τις αναδιανεμητικές πολιτικές και την κατάχρηση των – σοσιαλιστικής έμπνευσης – regulations που στραγγαλίζουν το επιχειρείν. Επικράτησε εκείνος που απέρριψε τις ιδεοληπτικές υπερβολές της «πράσινης» ατζέντας· ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος μπορούν να συμβαδίσουν αρμονικά. Επικράτησε εκείνος που είπε ανοικτά ότι θα κηρύξει τον πόλεμο στη γραφειοκρατία.
Όλο αυτό συνιστά την επιστροφή στον ορθολογισμό, πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό. Ο κόσμος επιθυμεί ανάπτυξη, πολιτικές ενίσχυσης της απασχόλησης και διάχυση του παραγόμενου πλούτου στους πολλούς. Και αυτό, εγγυάται την πολιτι8κή σταθερότητα και την κοινωνική ειρήνη.
*Ο Κωνσταντίνος Δέδες είναι δικηγόρος
Σχετικά Νέα
-
Γαλλία: Οι Σοσιαλιστές δεν θα ενταχθούν στην κυβέρνηση Μπαϊρού
Οι κεντροαριστεροί Σοσιαλιστές δεν θα συμμετάσχουν στη νέα κυβέρνηση υπό την ηγεσία Φρανσουά Μπαϊρού,.
-
Ανοιξε η πλατφόρμα για τους πληγέντες από τις πρόσφατες πλημμύρες σε Ρόδο, Λήμνο, Πιερία και Χαλκιδική
Άνοιξε σήμερα Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2024, η πλατφόρμα arogi.gov.gr για την υποβολή αιτήσεων πρώτης.
-
Γαλλία: Η πρώτη αντίδραση των κομμάτων για τον διορισμό του Φρανσουά Μπαϊρού
Τέλος στο πολιτικό θρίλερ στη Γαλλία έβαλε ο Εμανουέλ Μακρόν, επιλέγοντας τον Φρανσουά Μπαϊρού για νέο πρωθυπουργό της χώρας,.
-
Κίνδυνος νέας «Αραβικής Άνοιξης» στη Συρία; Το καλό, το κακό και το εφιαλτικό σενάριο για την επόμενη ημέρα
Συγκεντρωμένοι στην πλατεία Ουμαγιάντ, που βρίσκεται στην καρδιά της Δαμασκού, οι Σύροι γιόρτασαν την.