

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) δεν έχει λάβει ακόμη την άδεια να επισκεφθεί τον τόπο όπου την Παρασκευή σημειώθηκε επίθεση κατά την οποία σκοτώθηκαν δεκάδες Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου, όπως ανακοίνωσε σήμερα, καταδικάζοντας το περιστατικό στην φυλακή Ολενίβκα, στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία.
«Οι οικογένειες πρέπει επειγόντως να ενημερωθούν και να λάβουν απαντήσεις για το τί συνέβη στα αγαπημένα τους πρόσωπα. Οι πλευρές πρέπει να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους, συμπεριλαμβανομένων των αμερόληπτων ερευνών, για να βοηθήσουν να προσδιοριστούν τα γεγονότα πίσω από την επίθεση και να διευκρινιστεί αυτό το θέμα. Ωστόσο δεν είναι ο ρόλος ή η εντολή της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού να διενεργεί δημόσιες έρευνες για εικαζόμενα εγκλήματα πολέμου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Η Ρωσία κάλεσε σήμερα τα Ηνωμένα Έθνη και τον Ερυθρό Σταυρό να διενεργήσουν έρευνα για τους θανάτους δεκάδων αιχμαλώτων που κρατούνταν από τους υποστηριζόμενους από τη Μόσχα αυτονομιστές.
Σχετικά Νέα
Στη Σκωτία η Κέιτ και ο Ουίλιαμ για την 14η επέτειο του γάμου τους
Την 14η επέτειο γάμου σε ένα νησί της Σκωτίας γιορτάζουν την Τρίτη ο πρίγκιπας.
ΟΗΕ – Φίλιπο Γκράντι: Ο κόσμος έχει τυφλωθεί από το κυνήγι της στρατιωτικής κυριαρχίας
Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) κατήγγειλε σήμερα έναν κόσμο που.
Κάτοικοι του πρώην Στάλινγκραντ εκφράζουν ελπίδα για εκεχειρία στον πόλεμο της Ρωσίας με την Ουκρανία
Παύση εχθροπραξιών από τις 8 έως τις 10 Μαΐου, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων.
Τρεις συλλήψεις για διαδοχικές απόπειρες διακεκριμένων κλοπών στην περιοχή των Καλυβίων – Ανάμεσά τους κι ένας 16χρονος
Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 26-4-2025 και πρώτες πρωινές ώρες της 27-4-2025, από αστυνομικούς της.