

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απαίτησε χθες Πέμπτη οι ΗΠΑ να παραδώσουν στη χώρα του τον επικεφαλής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), κουρδοαραβική συμμαχία η βασική συνιστώσα της οποίας είναι η κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (ΜΠΛ) -ον οποίο αποκάλεσε «τρομοκράτη». Πρόκειται για τον Μαζλούμ Άμπντι, οι δυνάμεις υπό τη διοίκηση του οποίου αποτέλεσαν την αιχμή του δόρατος στον αγώνα εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) και αποτελούν τον de facto στρατό της αυτόνομης περιοχής των Κούρδων της Συρίας, που μοιάζει να πνέει τα λοίσθια.
«Η Αμερική πρέπει να μας παραδώσει αυτόν τον άνδρα με το ψευδώνυμο Μαζλούμ, είναι ένας τρομοκράτης που καταζητείται» και έχει εκδοθεί σε βάρος του «κόκκινη ειδοποίηση» της Interpol, είπε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT. Μια ομάδα αμερικανών Γερουσιαστών προέτρεψε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να δώσει το ταχύτερο βίζα στον Μαζλούμ Άμπντι, προκειμένου να μπορέσει να πάει στις ΗΠΑ και να συζητήσει με αξιωματούχους για την κατάσταση στη Συρία.
«Θα τους συντρίψουμε»
Χθες με άλλη του παρέμβαση, ο Ερντογάν είχε διαμηνύσει ότι « Τουρκία θα χρησιμοποιήσει το δικαίωμά της να συντρίψει τους μαχητές της κουρδικής πολιτοφυλακής αν δεν αποσυρθούν από μια «ζώνη ασφαλείας» στη βόρεια Συρία όπως προβλέπει η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τις Ηνωμένες Πολιτείες»
Έκκληση Άμπντι
Ο επικεφαλής των SDF, Μαζλούτ Άμπντι κάλεσε πριν από λίγες ώρες τους “εγγυητές της κατάπαυσης του πυρός να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους όσον αφορά τον έλεγχο των Τούρκων στη Συρία και επιπλέον κατηγόρησε τα στρατεύματα της Τουρκίας ότι μαζί με τους τζιχαντιστές συνεχίζουν να επιτίθενται και να βομβαρδίζουν στο ανατολικό μέτωπο του Serêkaniyê.
Σχετικά Νέα
Μασκ: Ζητά χρηματοδότηση 1 δισ. δολαρίων για start up Τεχνητής Νοημοσύνης
ΗX.AI, μια νεοφυής επιχείρηση Τεχνητής Νοημοσύνης που ιδρύθηκε από τον Ίλον Μασκ κατέθεσε αίτηση.
Ισραήλ: Ο Γκάλαντ καταδίκασε τη βία από Εβραίους εποίκους
Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ καταδίκασε σήμερα τη βία κατά των Παλαιστινίων από.
Ισραήλ: Ο Νετανιάχου άκουσε για σεξουαλική βία από ομήρους που επέστρεψαν από την Γάζα
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι άκουσε ιστορίες σεξουαλικής κακοποίησης σε μια.
Πάνω από 16.200 νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας, λέει η Χαμάς
Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 16.248 ανθρώπους, ανάμεσά τους 7.112 παιδιά και 4.885.