Ο Ερντογάν στέλνει ερευνητικό πλοίο στο Αιγαίο

Συνεχίζει να κλιμακώνει η Τουρκία την ένταση στο Αιγαίο αυτή τη φορά με νέα Navtex με την οποία στέλνει το ερευνητικό σκάφος Γιουνούζ στην καρδιά του Αιγαίου.

Σύμφωνα με τη ναυτική οδηγία, το σκάφος θα σταλεί σε τέσσερα σημεία, σε μια περιοχή ανάμεσα στον Αη Στράτη, τη Λήμνο, τη Λέσβο και τη Χίο.

Πρόκειται για μια ακόμη κίνηση της Τουρκίας που ανεβάζει το «θερμόμετρο» στο Αιγαίο, με αρκετούς αναλυτές να προβλέπουν ένα «θερμό καλοκαίρι» στα ελληνοτουρκικά, ιδιαίτερα μετά το γκρέμισμα κάθε γέφυρας με τις ακραίες δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου κατά του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι σημερινές δηλώσεις του αρχηγού του Εθνικιστικού Κινήματος, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, και εταίρου της κυβέρνησης Ερντογάν.

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική του ομάδα, ο Μπαχτσελί δήλωσε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη:

«Η επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ελλάδας στις ΗΠΑ, οι αμφίβολες και χωρίς αρχές σκηνές κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης, αποκάλυψαν για άλλη μια φορά την εντεινόμενη προκατάληψη κατά της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων. ΗΠΑ και Ελλάδα συναντήθηκαν στην ίδια γραμμή. Μας βάζει σε σκέψεις που η 42λεπτη ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού στο Κογκρέσο των ΗΠΑ χειροκροτήθηκε 37 φορές, εκ των οποίων οι 10 ήταν όρθιες. Δεν ξέρουμε τι περίμεναν οι βουλευτές από την ομιλία του Μητσοτάκη, αλλά αν κάτι ξέρουμε είναι ότι βρήκαν κοινό έδαφος κατά της Τουρκίας».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα