

Ο Ερντογάν δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Τουρκία «δεν θα επιτρέψει στους Λίβυους αδελφούς μας να στέκονται μόνοι τους» στον αγώνα τους ενάντια στον Εθνικό Στρατό του Χαλίφα Χάφταρ. Η κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας που υποστηρίζεται από τον ΟΗΕ κατατάσσει την Τουρκία στους προστάτες της.
«Τα βήματα της Αιγύπτου στη Λιβύη, ειδικά η στάση τους δίπλα στον πραξικοπηματία Χάφταρ, δείχνει ότι βρίσκονται σε παράνομη διαδικασία» δήλωσε ο Ερντογάν, σύμφωνα με την κυβερνητική εφημερίδα Daily Sabah της Τουρκίας.
Με τη σειρά του, ο Σίσι προειδοποίησε τον αιγυπτιακό στρατό να παρέμβει εάν η κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας προχωρήσει πιο ανατολικά από τα σύνορά της. Το λιβυκό κοινοβούλιο σύμμαχος με τον στρατό του Χάφταρ έχει καλέσει τις αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις να παρέμβουν «εάν βλέπουν επικείμενο κίνδυνο».
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ: Ένας νεκρός από κατάρρευση μέρους εκκλησίας στο Σεντ Λούις μετά από σφορδή καταιγίδα
Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι δυο ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα συντρίμμια.
Διάσκεψη για το παλαιστινιακό από τις 17 έως τις 20 Ιουνίου
Η διεθνής διάσκεψη στην οποία θα συμπροεδρεύσουν η Γαλλία και η Σαουδική Αραβία για.