

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα δεχτεί την επόμενη εβδομάδα τους υποψήφιους των γερμανικών εκλογών Όλαφ Σολτς και Άρμιν Λάσετ, ανακοίνωσε το Ελιζέ.
Ο Σολτς, ο νυν αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και υποψήφιος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος για να διαδεχθεί στην καγκελαρία την Άγγελα Μέρκελ θα βρίσκεται το Παρίσι την Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου. Ο Άρμιν Λάσετ, ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και υποψήφιος της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU), θα συναντηθεί με τον Μακρόν δύο ημέρες αργότερα, στις 8 του μηνός.
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το SPD διευρύνει το προβάδισμά του επί των Χριστιανοδημοκρατών, αυξάνοντας τις πιθανότητες σχηματισμού ενός κεντροαριστερού κυβερνητικού συνασπισμού μετά τις βουλευτικές εκλογές στις 26 Σεπτεμβρίου.
Η Μέρκελ αποχωρεί από την καγκελαρία μετά από 16 χρόνια, έχοντας πολύ υψηλή δημοτικότητα. Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών, ο σχηματισμός της επόμενης κυβέρνησης μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά περίπλοκο έργο, καθώς είναι πιθανές πολλές και διαφορετικές συνεργασίες κομμάτων.
ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Μεσίστιες οι σημαίες στις ΗΠΑ με εντολή Τραμπ σε ένδειξη πένθους για τον πάπα Φραγκίσκο
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διέταξε να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες στα δημόσια.
Πάπας Φραγκίσκος: Χιλιάδες πιστοί σε όλον τον κόσμο θρηνούν τον θάνατο του «ποντίφικα των φτωχών»
Ο θάνατος του πάπα Φραγκίσκου σε ηλικία 88 ετών προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση σε όλον.
Ισραήλ: Το 56% θέλει συμφωνία με Χαμάς και λήξη του πολέμου
Σε δημοσκόπηση της κρατικής τηλεόρασης στο Ισραήλ το 56% τάσσεται υπέρ της σύναψης συμφωνίας.
Πάπας Φραγκίσκος: Αυτά είναι τα πιθανά αίτια θανάτου σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ
Τα ιταλικά αλλά και διεθνή μέσα ενημέρωσης κάνουν εκτενή αναφορά στον θάνατό του και.