Ο Έλον Μασκ «παγώνει» το deal για το Twitter

 

«Παγώνει» προσωρινά η συμφωνία εξαγοράς του Twitter, όπως ανακοίνωσε ο Έλον Μασκ με ανάρτησή του στο κοινωνικό δίκτυο.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, η συμφωνία αναστέλλεται προσωρινά εν αναμονή στοιχείων που θα υποστηρίζουν τον υπολογισμό ότι οι ψευδείς λογαριασμοί αντιπροσωπεύουν πράγματι λιγότερο από το 5% των χρηστών.

«Η συμφωνία του Twitter αναστέλλεται προσωρινά καθώς εκκρεμούν λεπτομέρειες που στηρίζουν τον υπολογισμό ότι οι λογαριασμοί spam/fake πράγματι αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 5% των χρηστών του», ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Twitter.

Οι μετοχές του Twitter υποχώρησαν 20% μετά το tweet του Μασκ, ενώ η Tesla κέρδισε έως και 5%, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο Έλον Μασκ κατέληξε σε συμφωνία να αγοράσει το Twitter για 44 δισεκατομμύρια δολάρια τη Δευτέρα (25/4), υποσχόμενος σαρωτικές αλλαγές, από την απόλυτη ελευθερία του λόγου, μέχρι τη διαφάνεια στους αλγόριθμους. Έκτοτε εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες έκλεισαν τους λογαριασμούς τους στον ιστότοπο, όπως επιβεβαίωσε η εταιρεία, ενώ πολλοί εργαζόμενοι της πλατφόρμας εξέφρασαν επιφυλάξεις για την επόμενη ημέρα.

Η νέα προσέγγιση που οραματίζεται ο Μασκ έχει ανησυχήσει πολλούς χρήστες ότι η πλατφόρμα θα γίνει καταφύγιο παραπληροφόρησης, ρητορικής μίσους και εκφοβισμού.


Ο ισχυρός άνδρας της Τesla ωστόσο επιχείρησε τις προηγούμενες ημέρες να καθησυχάσει τους επικριτές του, λέγοντας ότι δεν θα επιδιώξει να πολιτικοποιήσει το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης. «Για να αξίζει το Twitter την εμπιστοσύνη του κοινού, πρέπει να είναι πολιτικά ουδέτερο, πράγμα που σημαίνει ουσιαστικά να αναστατώνει εξίσου την ακροδεξιά και την άκρα αριστερά», έγραψε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα