Ο εκτελεστής «golden boy» με τις «μεγάλες προοπτικές» στην Greek Mafia – «Ήταν νόμιμος άνθρωπος ο τοπογράφος»

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες των Αρχών για να βρεθεί ο άνθρωπος που έδωσε την εντολή για τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό. Οι έρευνες επικεντρώνονται στη Μύκονο και στις δραστηριότητες που είχε το θύμα στο νησί.

«Το θύμα δεν έκανε παράνομες δραστηριότητες, ήταν νόμιμες», είπε στο MEGA ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας. «Είχε βασίσει όλες του τις δραστηριότητες στο καλό όνομα που είχε, στις πολύ καλές διαπροσωπικές σχέσεις που είχε με τους Μυκονιάτες και στην αγάπη που έτρεφαν οι Μυκονιάτες για πολλές εξυπηρετήσεις που τους είχε κάνει.

Υπήρχαν άνθρωποι οι οποίοι του είχαν δώσει δουλειές και δεν τις είχε πληρωθεί καν. Ήταν ένας νόμιμος άνθρωπος ο τοπογράφος. Στην προκειμένη περίπτωση την “πάτησε” στο ότι ήθελε να πάρει μερικά πράγματα που τα ήθελαν κάποιοι άλλοι. Αυτοί οι κάποιοι σαφώς και υπάγονται στην Greek Mafia».

Νέα στοιχεία για την εν ψυχρώ εκτέλεση του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό
Ο 54χρονος τοπογράφος
Αναφερόμενος στον 44χρονο συλληφθέντα και κατηγορούμενο για τη δολοφονία του 54χρονου, ο κ. Μπαλάσκας υπογραμμίζει:

«Αυτό το golden boy είχε μεγάλες προοπτικές στην Greek Mafia. Αυτός ο άνθρωπος μιλούσε με τα τοπ κεφάλια και αυτό φαίνεται από τη μεγάλη συγκέντρωση που έκαναν τον Ιανουάριο τα 8 ηγετικά κεφάλια που δραστηριοποιούνται στη Μύκονο, που είχαν καλέσει και αυτόν μαζί, για να δουν τι προβλήματα αντιμετωπίζουν στις μπίζνες τους. Αυτό ήταν εν γνώσει της υποδιεύθυνσης του οργανωμένου εγκλήματος».

«Καταδεικνύεται ότι ήταν ευνοούμενος και, με τα “μέσα” που διαθέτει η Greek Mafia και με ανθρώπους που έχει στο payroll, είχε αυτήν την ευνοϊκή μεταχείριση και ποινική και δικαστική. Τον πήγανε στις αγροτικές φυλακές», συμπλήρωσε, ενώ αναφερόμενος στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους είπε: «Οι μισοί είναι διεφθαρμένοι και οι άλλοι μισοί φοβούνται. Δεν είναι όλοι διεφθαρμένοι, υπάρχουν και αυτοί που το κάνουν γιατί φοβούνται».

Δολοφονία τοπογράφου
Ο 44χρονος κατηγορούμενος, γνωστός με το προσωνύμιο «ο ωραίος Γιώργος»
«Η Greek Mafia στη συγκεκριμένη υπόθεση έχει ένα ρητό που λέει ότι όλα και όλοι έχουν την τιμή τους. Ό,τι δεν πωλείται, νοικιάζεται και ό,τι δεν ενοικιάζεται, σκοτώνεται. Υπάρχει μια ιδεολογία σε ανθρώπους, οι οποίοι διαχειρίζονται δισεκατομμύρια», πρόσθεσε.

«Δεν είναι μια υπόθεση που είναι εύκολη»
Από την πλευρά του και αναφερόμενος στο ποινικό παρελθόν του 44χρονου, ο δικηγόρος, Κώστας Ντάλτας, ανέφερε: «Σε όλες τις αγροτικές φυλακές του κόσμου είναι καθεστώς ημιελεύθερης διαβίωσης και κανείς πηγαίνει στο τέλος της ποινής του, δεν ξεκινάει την ποινή του από αγροτικές φυλακές. Φαίνεται πως εδώ, σύμφωνα και με τα δημοσιεύματα της εποχής αλλά και κάποιες δικογραφίες που υπήρξαν, είχε κατηγορηθεί (σ.σ. ο 44χρονος) για κάποιες ληστείες εκεί κοντά στο Ναύπλιο την ώρα που εφέρετο παρών μέσα στη φυλακή».

Όπως είπε ο ίδιος, «στο σωφρονιστικό σύστημα τα τελευταία χρόνια υπήρξε μια κάθαρση στον χώρο των υπαλλήλων, υπάρχει ένα κομμάτι το οποίο έχει ακεραιότητα, υπάρχει όμως και ένα κομμάτι το οποίο έχει στοιχεία διαφθοράς».

Σχετικά με την υπόθεση σημείωσε: «Δεν είναι μια υπόθεση που είναι απολύτως εύκολη. Το σκούτερ δεν έχει βρεθεί, δεν έχουν βρεθεί τα όπλα. Υπάρχουν κάποιες πολύ σοβαρές ενδείξεις. Η πυρίτιδα στη ζώνη της θήκης του πιστολιού… σε μια θήκη πιστολιού τι άλλο θα βρεθεί εκτός από πυρίτιδα; Ο κάθε κατηγορούμενος έχει το τεκμήριο αθωότητας, δεν έχει απολογηθεί μέχρι τώρα».

«Για να καταδικαστεί κάποιος σε όλα τα πολιτισμένα κράτη του κόσμου, χρειάζονται αποδείξεις και επίσης υπάρχει ένα συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο που λέει ότι το αδίκημα αυτό κάνει τόσο, το άλλο κάνει έτσι», συμπλήρωσε.

«Αν ο συγκεκριμένος ήταν ακόμα στη φυλακή, η μαφία θα είχε βρει άλλον εκτελεστή. Δεν θα βάλουμε όλο τον κόσμο μέσα, επειδή κάποιος μπορεί να κάνει αδίκημα», κατέληξε ο κ. Ντάλτας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα