

Tην εκτίμηση ότι οι ζημιές από το μεγάλο σεισμό στην Αλβανία θα είναι πολύ μεγάλες διατύπωσε ο Ευθύμιος Λέκκας, καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, μιλώντας νωρίς το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
«Θεωρώ ότι οι ζημιές θα είναι πολύ μεγάλες. Πριν δυο μήνες που επισκεφθήκαμε την περιοχή είδαμε ότι τα κτίρια είναι σε κακή κατάσταση», τόνισε ο κ. Λέκκας. Σύμφωνα με τον καθηγητή, αναμένεται μεγάλος μετασεισμός από το συγκεκριμένο ρήγμα.
«Βεβαίως οπωσδήποτε θα έχουμε έναν σεισμό της τάξης των 5,9 περίπου, αλλά γενικότερα υπάρχει ένας προβληματισμός σε σχέση με τη διαδικασία της σεισμικής διαδικασίας στην περιοχή», σημείωσε.
Το ρήγμα της Αλβανίας και η Ελλάδα
Ο κ. Λέκκας εξήγησε για ποιο λόγο το ρήγμα που έχει ενεργοποιηθεί στην Αλβανία δεν μπορεί να επηρεάσει σε καμία περίπτωση την χώρα μας.
«Τα ρήγματα που υπάρχουν στην Αλβανία, διακόπτονται απότομα στο ύψος της Κορυτσάς και της Κόνιτσας καθώς εκεί υπάρχει εγκάρσια δομή, συνεπώς η όλη δραστηριότητα που υπάρχει στην Αλβανία δεν μπορεί να μεταφερθεί στον ελλαδικό χώρο».
Σχετικά Νέα
Πάτρα: Στην Αχαΐα σήμερα ο Σωκράτης Φάμελλος – Ομιλία στο Τεχνικό Επιμελητήριο
Στην Αχαΐα περιοδεύει σήμερα, Δευτέρα 12 Μαΐου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.
ΔΙΜΕΑ: Πρόστιμα συνολικού ύψους 98.000 ευρώ για απομιμητικά προϊόντα
Πρόστιμα συνολικού ύψους 98.000 ευρώ επιβλήθηκαν από στελέχη της ΔΙΜΕΑ μετά από τους ελέγχους.
To Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματική τη δυνατότητα της ΑΑΔΕ για αναστολής χρήσης ΑΦΜ λόγω φοροδιαφυγής
«Φρένο» στη δυνατότητα της ΑAΔΕ να αναστέλλει ή να απενεργοποιεί, με βάση νόμο του.
Θεσσαλονίκη: Ομάδα ανηλίκων γρονθοκόπησε δεκαπεντάχρονο- Συνελήφθησαν οι γονείς τους
Από τις άμεσες ενέργειες και αναζητήσεις αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., βραδινές ώρες χθες (11-05-2025),.