

Ο διοικητής της Αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας Ρόμπερτ Χόλτσμαν, δεν αποκλείει πως μελλοντικά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα μπορούσε να αγοράσει και μετοχές, όπως αναφέρει σε σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα Presse am Sonntag, την κυριακάτικη έκδοση της Die Presse.
“Ποτέ μην λες ποτέ. Εάν υπάρχει ανάγκη, αυτή η συζήτηση σίγουρα θα πρέπει να γίνει. Ωστόσο,επί του παρόντος δεν υπάρχει συζήτηση για αυτό”, προσθέτει.
Τα προηγούμενα χρόνια, στον αγώνα κατά του χαμηλού πληθωρισμού και τώρα επίσης κατά των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού, η ΕΚΤ αγόρασε κυρίως κρατικά ομόλογα και τελευταία περισσότερα εταιρικά ομόλογα, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να εξασφαλίσει ευνοϊκούς όρους χρηματοδότησης, καθώς η οικονομία αντιμετωπίζει εφέτος την χειρότερη ύφεση μεταπολεμικά.
Την Πέμπτη, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είχε επεκτείνει το πρόγραμμα έκτακτης ανάγκης ενάντια στις συνέπειες της κρίσης του κορονοϊού, αυξάνοντας τον όγκο των αγορών ομολόγων από 750 δισεκατομμύρια ευρώ σε 1,35 τρισεκατομμύρια ευρώ.
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ: Οι τρεις μήνες της 2ης θητείας Τραμπ στην προεδρία σε 10 στιγμές-κλειδιά
Μετά την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο την 20ή Ιανουαρίου, ο Ντόναλντ Τραμπ αναποδογύρισε.
Τουλάχιστον επτά νεκροί σε νέες ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα
Τουλάχιστον επτά άμαχοι σκοτώθηκαν την Τρίτη σε νέες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε διάφορα σημεία.
Νότια Κορέα: Οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ θα οδηγήσουν σε επωφελή συμφωνία
Ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Χαν Ντουκ-σου, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι.
Η Βενεζουέλα κατηγορεί το Ελ Σαλβαδόρ για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά συρροή
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο πρόσαψε «παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά συρροή» στον.