Ο Δημήτρης Διαμαντίδης απαντά γιατί είχε πάει στη Βουλή το 2016

Μετά από 3,5 χρόνια ο Δημήτρης Διαμαντίδης εξήγησε γιατί είχε πάει στη Βουλή και είχε παρακολουθήσει συνεδρίαση.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης στα τέλη Μαρτίου του 2016 είχε βρεθεί στα θεωρεία της Βουλής για να παρακολουθήσει μια συνεδρίαση της Ολομέλειας (συζήτηση για τη Δικαιοσύνη και τη Διαφθορά). Και είχε προκαλέσει πολλά ερωτηματικά για την παρουσία του. Μάλιστα κάποιοι την είχαν συνδυάσει με πιθανή συνεργασία του με κόμμα. Ωστόσο, δεν ήταν αλήθεια αυτό. Και σήμερα μετά από 3,5 χρόνια ο σπουδαίος παλαίμαχος μπασκετμπολίστας έδωσε τη δική του απάντηση.

Τι απάντησε ο Διαμαντίδης
«Διάβασα πολλά. Ο καθένας γράφει ό,τι θέλει χωρίς να ξέρει ή να ρωτάει. Με έπαιρναν οι γονείς μου τηλέφωνο και με ρωτούσαν αν όντως κατεβαίνω για βουλευτής με το τάδε κόμμα, κι αν όντως ήμουν στο συνέδριό του. Αυτό εμένα με ενοχλεί. Γράφεις σε ένα μέσο. Η δουλειά σου είναι να διασταυρώσεις την πληροφορία και να γράψεις την αλήθεια. Πάρε με τηλέφωνο και ρώτησέ με. Δηλαδή όποιος πάει στη Βουλή, σημαίνει ότι θα πολιτευτεί; Η επίσκεψη στη Βουλή ήταν κάτι μεταξύ σοβαρού κι αστείου. Είπαμε με κάποιους από το ιατρικό staff να πάμε μια φορά για την εμπειρία, και πήγαμε. Δεν αποσκοπούσε σε κάτι η επίσκεψη. Δεν θεωρώ ότι είναι κακό να ζήσεις το ελληνικό κοινοβούλιο από κοντά, αλλά δύσκολα θα ξαναπήγαινα.

Αν θες την άποψή μου, ο αθλητής δεν είναι κάποιος που πρέπει να ασχολείται μόνο με τον αθλητισμό. Η Ελλάδα πέρασε δέκα δύσκολα χρόνια. Σίγουρα, θέλω η χώρα μου να επιστρέψει σε ένα επίπεδο που θα έχει τα βασικά αγαθά, όπως η υγεία και η παιδεία, σε καλή κατάσταση, να μπορέσουμε να αλλάξουμε κι εμείς σαν άνθρωποι νοοτροπία. Να γίνουμε λίγο πιο υπεύθυνοι και να μπορέσουμε να το περάσουμε στα παιδιά μας. Το κράτος πρέπει να προσφέρει ό,τι προσφέρει ένα ευρωπαϊκό κράτος από τη στιγμή που θέλουμε να βρισκόμαστε στην Ευρώπη» δήλωσε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων σε συνέντευξη του στο Contra.gr.

Σχετικά Νέα