

Ο διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου Eni ENI, Κλαούντιο Ντεσκάλτσι, δήλωσε ότι δεν αναμένει “μεγάλα σοκ” στις αγορές ενέργειας φέτος.
“Οι ευρωπαϊκές αποθήκες φυσικού αερίου είναι γεμάτες και, παρόλο που η παγκόσμια οικονομία έχει επανεκκινήσει, η ζήτηση δεν είναι στο υψηλότερο επίπεδό της, επειδή η Κίνα δεν έχει ακόμη επαναλάβει την πλήρη λειτουργία της”, δήλωσε ο Ντεσκάλτσι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Stampa.
“Πάνω απ’ όλα, αυτούς τους μήνες καταφέραμε να διαφοροποιήσουμε τις προμήθειες, εξαλείφοντας εξαρτήσεις που είναι επικίνδυνες για τη σταθερότητα των προμηθειών και των τιμών”, πρόσθεσε.
Είπε ότι οι εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου έχουν μειωθεί σχεδόν στο μηδέν, χάρη στις προμήθειες υγροποιημένου φυσικού αερίου από τις Ηνωμένες Πολιτείες και στις νέες συμβάσεις με ορισμένες αφρικανικές χώρες.
Πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2022, η Ιταλία εξαρτιόταν από τη Ρωσία για το 40% των εισαγωγών φυσικού αερίου.
Η Eni ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι τα καθαρά κέρδη του πρώτου τριμήνου μειώθηκαν κατά 11% σε ετήσια βάση λόγω των χαμηλότερων τιμών πετρελαίου και φυσικού αερίου σε σύγκριση με τους πρώτους τρεις μήνες του 2022, αλλά τα αποτελέσματά της ξεπέρασαν ωστόσο τις προσδοκίες.
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ: Μειώθηκε κατά 31% η δημόσια χρηματοδότηση της έρευνας για τον καρκίνο αφότου ανέλαβε ο Τραμπ
Η χρηματοδότηση του αμερικανικού ομοσπονδιακού κράτους που αφιερώνεται στην έρευνα κατά του καρκίνου μειώθηκε.
Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός του Περού
Ο Περουβιανός πρωθυπουργός Γουστάβο Αδριανσέν παραιτήθηκε χθες Τρίτη, παραμονή της διεξαγωγής ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο.
Μερτς: Μεταρρυθμίζουμε τη χώρα μας, η Γερμανία επέστρεψε
Μεταρρυθμίζουμε τη χώρα μας, τόνισε ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς και εξέφρασε την πεποίθηση ότι.
Ο Μακρόν καταδίκασε τις δράσεις της κυβέρνησης Νετανιάχου στη Λωρίδα της Γάζας
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, καταδίκασε με τον.