Ο Δ. Κουτσούμπας, μιλώντας γαλλικά, έστειλε μήνυμα στους διαδηλωτές στο Παρίσι

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, βρέθηκε στο Παρίσι προκειμένου να συμμετάσχει στη μεγάλη συγκέντρωση των γαλλικών συνδικάτων της CGT στην πλατεία Βαστίλης. Ο κ. Κουτσούμπας, αφού αρχικά απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό στα ελληνικά, στη συνέχεια μίλησε στους εργαζόμενους από το μικρόφωνο στα γαλλικά.

Αναλυτικά είπε: «Εκ μέρους του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, σας μεταφέρουμε την αλληλεγγύη των Ελλήνων κομμουνιστών, της εργατικής τάξης της Ελλάδας προς την αγωνιζόμενη εργατική τάξη της Γαλλίας και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη σημερινή Γενική Απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις, στις οποίες θα βρεθούμε κι εμείς στο πλάι σας.

Είμαστε μαζί σας σε αυτό τον αγώνα που δίνετε, με τα συνδικάτα σας στην πρώτη γραμμή, για να αποσυρθεί, για να καταργηθεί η αντεργατική συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης Μακρόν. Αυτός ο αγώνας σας, έχει ήδη γράψει ιστορία.

Το ΚΚΕ, η εργατική τάξη της Ελλάδας, ήταν, είναι και θα είναι στο πλευρό σας. Καλή δύναμη και καλούς αγώνες! Νίκη στους εργαζόμενους της Γαλλίας. Venceremos».

Στη συνέχεια από τα μεγάφωνα της συγκέντρωσης ακούστηκε η Διεθνής, την οποία τραγούδησαν οι Γάλλοι στα γαλλικά και οι Έλληνες στα ελληνικά.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα