

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν δήλωσε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Αμερικανό ομόλογό του Αντονι Μπλίνκεν ότι οι Κούρδοι μαχητές δεν μπορούν να γίνουν δεκτοί στην Συρία.
«Η τρομοκρατική οργάνωση PKK/FDS δεν μπορεί να γίνει δεκτή στην Συρία», δήλωσε εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών αναφερόμενος στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (FDS), πυρήνας των οποίων είναι οι κούρδοι μαχητές, που υποστηρίζονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και ελέγχουν εδάφη στην βορειοανατολική Συρία.
Ο Χακάν Φιντάν εξήγησε στον Αντονι Μπλίνκεν ότι είναι «σημαντική η συνεργασία με την νέα συριακή ηγεσία ώστε να διασφαλισθεί η σταθερότητα στην Συρία και να ολοκληρωθεί η μεταβατική περίοδος κατά συντεταγμένο τρόπο», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.
Η νέα συριακή ηγεσία ανακοίνωσε την περασμένη Τρίτη την επίτευξη συμφωνίας με «όλες τις ένοπλες οργανώσεις» η οποία προβλέπει την διάλυσή τους και την υπαγωγή τους στο υπουργείο Αμυνας.
Ωστόσο, η συμφωνία αυτή δεν περιλαμβάνει τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις.
Σχετικά Νέα
Ινδία: Υπό την επίβλεψη του IAEA να τεθούν τα πυρηνικά του Πακιστάν
Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας θα πρέπει να θέσει υπό την επίβλεψή του τα.
Alibaba: Έχασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα έσοδα του δ’ τριμήνου
Η κινεζική Alibaba έχασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street για τα τριμηνιαία.
Τραμπ: Πρώτα θα αποπληρωθεί το χρέος και μετά θα γίνει το ταμείο κρατικής περιουσίας
Οι ΗΠΑ χρειάζεται να αποπληρώσουν το χρέος πριν δημιουργήσουν ένα ταμείο κρατικής περιουσίας, δήλωσε.
Στην Άγκυρα ο Ζελένσκι: Θα αποφασίσουμε τα επόμενα βήματά μας μετά τη συνάντηση με τον Ερντογάν
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι προχώρησε σε δηλώσεις κατά την άφιξη του στην Άγκυρα. Ο Ουκρανός.