Ο CEO της BP ετοιμάζεται να αποχωρήσει

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της BP Plc, Bob Dudley, ο οποίος ανέλαβε την εταιρία μετά την κρίση με την πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού το 2010, ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την εταιρεία.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg , επικαλούμενο ρεπορτάζ του Sky News ο 64χρονος Bob Dudley έχει ήδη συζητήσει τα συνταξιοδοτικά του σχέδια με τον πρόεδρο Helge Lund . Εκπρόσωπος της BP που ρωτήθηκε από το Bloomberg δήλωσε πως η εταιρία δεν σχολιάζει εικασίες σχετικά με την εκτελεστική διαδοχή.

Σημειώνεται ότι μετά την έκρηξη στην εξέδρα εξόρυξης Deepwater Horizon στον Κόλπο του Μεξικού που προκάλεσε τον θάνατο 11 ατόμων και τεράστια οικολογική μόλυνση από τη διαρροή εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου, η διοίκηση της BP κατέβαλε περισσότερα από 65 δισεκατομμύρια δολάρια σε νομικά έξοδα και διέθεσε περιουσιακά στοιχεία άνω των 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να παραμείνει στην αγορά, με αποτέλεσμα να μειωθεί το μέγεθός της κατά περίπου ένα τρίτο.

Οι μετοχές της BP έχουν αυξηθεί κατά περίπου ένα πέμπτο στη διάρκεια της θητείας του Dudley, αν και έχουν υποχωρήσει από τα υψηλά τους τον περασμένο Οκτώβριο.

Σύμφωνα με το Reuters η ανακοίνωση αποχώρησης του Dudley θα μπορούσε να γίνει μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους ή μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, όταν η BP θα εκδώσει αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου.

Σχετικά Νέα