Ο Banksy εκθέτει ξανά έργο του, με αφορμή το Brexit

Ένα έργο του Banksy, με τίτλο «Devolved Parliament», εκτίθεται ξανά στο κοινό με αφορμή το Brexit, μετά από προτροπή του ίδιου του καλλιτέχνη.  Στο έργο απεικονίζεται η βρετανική βουλή των κοινοτήτων γεμάτη με χιμπατζήδες αντί για ανθρώπους.

Η νέα έκθεση του έργου γίνεται στο Bristol Museum & Art Gallery με αφορμή την επίσημη ημερομηνία του Brexit, που τελικά μετατέθηκε.

Στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram, o Banksy ανέβασε μια φωτογραφία του έργου του με την εξής λεζάντα: «Devolved Palriament. Έφτιαξα αυτό το έργο, δέκα χρόνια πριν. Το Μουσείο του Μπρίστολ απλά πρέπει να το εκθέσει εκ νέου για την ημέρα του Brexit», έγραψε ο αινιγματικός καλλιτέχνης.  «Γελάστε τώρα, αλλά μία μέρα δεν θα κάνει κανείς κουμάντο», συνέχισε.  Η τελευταία φράση αποτελεί αναφορά στο έργο του «Laugh Now».

Το 2002, o Banksy φιλοτέχνησε στο Μπράιτον ένα στένσιλ με έναν χιμπατζή, ο οποίος φοράει μια πινακίδα όπου αναγράφεται η φράση που ο καλλιτέχνης παρέθεσε.

Η Γιόμα Σμιθ, εκ μέρους του Μουσείου του Μπρίστολ, περιέγραψε τον καλλιτέχνη ως ένα παιδί της πόλης ενώ ανέφερε πως αναμένει το έργο να έχει μεγάλη απήχηση. «Πρόκειται για σπουδαία τέχνη. Και  σπουδαία τέχνη είναι μια αντανάκλαση της κοινωνίας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά. Πριν δέκα χρόνια, το Μουσείο είχε διοργανώσει την έκθεση «Banksy vs Bristol Museum», που αποτέλεσε μια από τις πιο επιτυχημένες εκθέσεις παγκοσμίως.

Σχετικά Νέα