

Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ την περίοδο 2016 έως 2018 επελέγη από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Τσουβάλα, ο οποίος παύθηκε λίγες ημέρες μετά την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, για τους χειρισμούς της αστυνομίας την ημέρα της τραγωδίας. Ο ίδιος, σε συνέντευξη Τύπου τον Ιούλιο του 2018, είχε δηλώσει περήφανος για τις ενέργειες της ΕΛΑΣ. «Είμαι περήφανος για τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. Έκαναν εξαιρετική και αποτελεσματική δουλειά σε πολύ κρίσιμους οριακούς χρόνους», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.
Σε ανακοίνωσή της τότε αναφορικά με τη Συνέντευξη Τύπου η Νέα Δημοκρατία ανέφερε τα εξής: «Η θλιβερή παράσταση απόσεισης κάθε ευθύνης που έστησε απόψε η κυβέρνηση, – με την συνδρομή δυστυχώς και των υπηρεσιακών παραγόντων που έχει επιλέξει ως επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας – προκαλεί μόνον οργή. Aνίκανους πολιτικούς γνώρισε και άλλη φορά η χώρα. Αλλά με το θράσος να δηλώνουν ακόμη και υπερήφανοι, ύστερα από μια πρωτόγνωρη εθνική τραγωδία, ποτέ».
Σχετικά Νέα
Κωνσταντοπούλου: Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο προφασιζόμενοι ότι “σώζουν τη χώρα”
“Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο..
Ζαχαράκη: Ο Πάπας αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία του πλησίον ακολουθώντας την ευαγγελική διδαχή «αγαπάτε αλλήλους»
Ανάρτηση για την απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου έκανε η Σοφία Ζαχαράκη, στον προσωπικό λογαριασμό.
Ανδρουλάκης: Να επεκταθεί στους μάχιμους πυροσβέστες το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας
Το πυροσβεστικό κλιμάκιο στον Σταυρό του νομού Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,.
Τσίπρας για Πάπα Φραγκίσκο: Πνευματικός ηγέτης που επέλεξε να γίνει η φωνή των φτωχών και των κατατρεγμένων
Τη θλίψη του για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω.