Ο Α. Τσίπρας συναντά αντιπροσωπεία της Βουλής των Εφήβων

O Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, θα έχει σήμερα, Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου, συνάντηση με αντιπροσωπεία Εφήβων Βουλευτών της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής των Εφήβων, για τις προτάσεις που κατέθεσαν για τα ζητήματα Παιδείας και Περιβάλλοντος.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 στο γραφείο του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη Βουλή.

Η Βουλή των Εφήβων – Βήματα Δημοκρατίας: Κάνοντας πράξη τη συμμετοχή είναι εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διοργανώνεται σε ετήσια βάση από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Το πρόγραμμα κορυφώνεται με τη διεξαγωγή των πενθήμερων εργασιών της Συνόδου στην Αθήνα (Ιούλιος). Μέσα από συζητήσεις με βουλευτές και ειδικούς επιστήμονες και ποικίλα βιωματικά εργαστήρια, οι 300 μαθητές-εκπρόσωποι καταθέτουν τις δικές τους απόψεις και προτάσεις, ενώ παράλληλα παρακολουθούν ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα εκδηλώσεων πολιτισμού.

Στην ΚΕ΄ Σύνοδο (2020-2021) της μαθητές και μαθήτριες Λυκείων και Ε.ΠΑΣ από όλη την Ελλάδα και ελληνικών σχολείων της Γερμανίας και της Νότιας Αφρικής έκαναν τα δικά τους βήματα δημοκρατίας. Οι Ομάδες Συμμετοχικής Δράσης των σχολείων που συμμετέχουν στην εφετινή Βουλή των Εφήβων προβληματίστηκαν, μελέτησαν και ερεύνησαν θέματα σχετικά με το περιβάλλον τους, τον τόπο τους, τον κόσμο τους.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα