Δημοσιεύθηκε στις: Τε, Ιούλ 8th, 2015

O Λευκός Οίκος σε νέα παρέμβαση:«Tο ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο»

WASHINGTON  - SEPTEMBER 29:  An American flag is flown upside-down during an anti-war rally near the U.S. Capitol September 29, 2007 in Washington, DC.  Activists gathered to rally before marching to the White House to protest the war in Iraq.  (Photo by Brendan Smialowski/Getty Images)

Νέα παρέμβαση από τον Λευκό Οίκο για το ελληνικό ζήτημα, με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου, να δηλώνει ότι αν οι Ευρωπαίοι ηγέτες επιτρέψουν μια χρηματοπιστωτική και οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας, θα δημιουργηθεί οικονομική και γεωπολιτική αστάθεια στην Ευρώπη.  .

Όσον αφορά το χρέος, ο υπουργός οικονομικών των ΗΠΑ, συντάχθηκε με την άποψη του ΔΝΤ τονίζοντας ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, σημειώνοντας ότι το ΔΝΤ έχει δίκιο που επικεντρώνεται στο χρέος.

Ο κ.Λιού συνέχισε σχετικά με την μη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, δηλώνοντας πως πολλοί Ευρωπαίοι «παίχτες» είναι εξαιρετικά απρόθυμοι να προχωρήσουν σε μια αναδιάρθρωση.

Παρόλα αυτά ο κ.Λιού δήλωσε ότι είναι πεπεισμένος ότι η Ελλάδα και οι πιστωτές της θα μπορέσουν να καταλήξουν σε συμφωνία, ωστόσο,πρόσθεσε, θα είναι δύσκολο να επιτευχθεί πολιτικά.

 

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo