

Περισσότεροι από 7.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ανέφεραν οι New York Times, επικαλούμενοι εκτιμήσεις των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, αριθμός που αντιστοιχεί σε πάνω από 300 θανάτους Ρώσων στρατιωτών την κάθε μέρα πολέμου στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, οι 150.000 Ρώσοι στρατιώτες που είχαν αναπτυχθεί στα σύνορα της Ουκρανίας, πολεμούν πλέον στην Ουκρανία.
Η αμερικανική εφημερίδα κάνει έναν παραλληλισμό λέγοντας πως στην μάχη στην Ίβο Τζίμα κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, σχεδόν 7.000 πεζοναύτες σκοτώθηκαν. Τώρα, 20 μέρες μετά την ρωσική εισβολή, ο ρωσικός στρατός έχει χάσει περισσότερους στρατιώτες, σύμφωνα με τις συντηρητικές εκτιμήσεις των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.
Οι ρωσικές απώλειες, συνεχίζουν οι NYT, είναι ακόμη μεγαλύτερες από τον αριθμό των Αμερικανών στρατιωτών που σκοτώθηκαν σε πάνω από 20 χρόνια πολέμου στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.
Επίσης στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για 14.000 έως 21.000 τραυματίες Ρώσους στρατιώτες. Σύμφωνα με το Κίεβο και τους νατοϊκούς συμμάχους τουλάχιστον τρεις Ρώσοι στρατηγοί έχουν σκοτωθεί στις μάχες.
Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό της Μόσχας, 498 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από την έναρξη του πολέμου.
Σχετικά Νέα
Πιθανή επικοινωνία Τραμπ – Nετανιάχου για την κατάσταση σε Γάζα – Ιράν
Οπρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σχεδιάζει να μιλήσει με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου,.
Αεροσκάφος με 282 επιβάτες εκκενώθηκε στο Ορλάντο λόγω πυρκαγιάς στον κινητήρα
Ο κινητήρας ενός αεροσκάφους της Delta Air Lines τυλίχθηκε στις φλόγες ενώ ετοιμαζόταν να.
Bloomberg: Πιθανές συνομιλίες ΗΠΑ με Ουκρανούς και Ευρωπαίους αξιωματούχους την Τετάρτη
Συνομιλίες θα πραγματοποιήσει πιθανόν η Ουάσινγκτον, την Τετάρτη στο Λονδίνο, με Ουκρανούς και Ευρωπαίους.
Μεσίστιες οι σημαίες στις ΗΠΑ με εντολή Τραμπ σε ένδειξη πένθους για τον πάπα Φραγκίσκο
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διέταξε να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες στα δημόσια.