Νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους στην Κάρυστο – Υπό έλεγχο η φωτιά

Τα ξημερώματα και μετά από μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στην Κάρυστο. Δεν υπάρχουν σοβαρά ενεργά μέτωπα, ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής παραμένει στην περιοχή, για να σβήσουν τις μικρές εστίες, ενώ οι ισχυροί άνεμοι κόπασαν. Προληπτικά με απόφαση της Πυροσβεστικής απομακρύνθηκαν κάτοικοι. Η μεγάλη φωτιά ξέσπασε αργά το βράδυ της Τετάρτης (26/06).

«Τέλος καλό όλα καλά. Η φωτιά χάρη στην άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων τέθηκε υπό έλεγχο. Για λόγους ασφαλείας των πολιτών αλλά και των παραθεριστών εκκενώσαμε παραθεριστικές κατοικίες ανάμεσα στον Αετό και το Μετόχι», είχε δηλώσει τα ξημερώματα ο δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος στο eviavima.com.gr.

Κατά την διάρκεια της νύχτας, με εισήγηση του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων δόθηκε, εντολή να απομακρυνθούν, προληπτικά 15 κάτοικοι των σπιτιών που βρίσκονται διάσπαρτα στην περιοχή και οδηγήθηκαν σε ασφαλές σημείο, όπως στον οικισμό Μετόχι. Οι φλόγες πέρασαν, μάλιστα, μέσα από τον οικισμό Αετός.

Η φωτιά ξέσπασε στη νότια πλευρά της Εύβοιας, στην περιοχή της Καρύστου κοντά στον οικισμό Μπούρος. Ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κινητοποιήθηκε άμεσα. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι η φωτιά έκαιγε χαμηλή βλάστηση. Οι άνεμοι στην περιοχή ήταν ισχυροί και έτσι η κινητοποίηση ήταν μεγάλη, καθώς η πυρκαγιά εξαπλώθηκε γρήγορα.

Στην Κάρυστο βρέθηκε πεζοπόρο τμήμα από την Λαμία αλλά και οχήματα από την Φθιώτιδα. Συνολικά 17 οχήματα με 34 πυροσβέστες από Φθιώτιδα και Εύβοια ρίχθηκαν στη μάχη με τις φλόγες, στην περιοχή όπου η φωτιά έκαιγε με μεγάλη ένταση εξαιτίας και των ισχυρών ανέμων που, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ξεπερνούσαν σε ένταση τα έξι μποφόρ και σε κάποιες περιοχές ξεπέρασαν τα 130 χιλιόμετρα την ώρα.

Αρχικά η φωτιά κατευθύνονταν προς τη θάλασσα αλλά ο ισχυρός άνεμος άλλαξε την πορεία της και οι φλόγες άρχισαν να κινούνται προς το χωριό Μετόχι. Γι’ αυτό και δόθηκε η εντολή για την προληπτική εκκένωση εξοχικών κατοικιών που βρίσκονται στο σημείο.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος μιλώντας στο «eviavima» κατά την διάρκεια της νύχτας δήλωσε ότι η φωτιά ήταν μεγάλη και αυτή την ώρα λόγω των 9 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή κατευθύνθηκε προς τον οικισμό Μετόχι όπου υπάρχουν παραθεριστικές κατοικίες. «Είμαστε όλοι στη μάχη της κατάσβεσης», είπε ο δήμαρχος, με την πυρκαγιά σε εξέλιξη.

Με πληροφορίες και από eviavima.com.gr

Σχετικά Νέα