

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι είχε σήμερα συνάντηση, στο κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης Παλάτσο Κίτζι, με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Φούμιο Κισίντα.
«Συνεχίζουμε να ασκούμε πιέσεις, με στόχο να σταματήσει η Ρωσία τις εχθροπραξίες. Στην συνομιλία μας επαναλάβαμε την απερίφραστη καταδίκη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Ιταλία και Ιαπωνία καταβάλλουν προσπάθειες με στόχο την όσο συντομότερη γίνεται επίτευξη εκεχειριών -και τοπικού χαρακτήρα- ώστε να επιτραπεί η απομάκρυνση του άμαχου πληθυσμού και για να ευνοηθούν οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.
Από την μεριά του, ο Φούμιο Κισίντα πρόσθεσε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι «Ιταλία και Ιαπωνία εφαρμόζουν, σε μια κοινή προσπάθεια, κυρώσεις κατά της Ρωσίας οι οποίες χαρακτηρίζονται από αυστηρότητα χωρίς προηγούμενο και ενισχύουν, παράλληλα, την βοήθειά τους προς την Ουκρανία».
Σχετικά Νέα
Ουκρανία: Kαι αν βαρεθεί ο Τραμπ;
Ποιο είναι ακριβώς το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων που εκκίνησε ο Ντόναλντ Τραμπ με τη Μόσχα; Μπορούν.
Κρεμλίνο: Πρόθυμος ο Πούτιν να συζητήσει την έκκληση Ζελένσκι για παύση των επιθέσεων σε πολιτικές υποδομές
Η Ρωσία είναι έτοιμη να εξετάσει την πρόταση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι για.
Ένας αγώνας εξουσίας στο Βατικανό ξεκινά: Θα βγει από το κονκλάβιο ένας «αντι Φραγκίσκος» πάπας;
Καθώς ο Πάπας Φραγκίσκος «επέστρεψε στο σπίτι του Πατέρα» όπως ανακοίνωσε ο Ιρλανδοαμερικανός καρδινάλιος.
Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν ένα νέο χρώμα
Χρησιμοποιώντας μια πρωτοποριακή τεχνική μια ομάδα επιστημόνων κατάφερε να διεγείρει συγκεκριμένα φωτοευαίσθητα κύτταρα του.