Ντράγκι για μεταναστευτικό: Αποσιωπώντας το πρόβλημα, δεν μπορούμε να το λύσουμε

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, μετά την ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής, αναφέρθηκε αναλυτικά στο μεταναστευτικό και στην αντιμετώπισή του.

«Αποσιωπώντας το πρόβλημα των μεταναστών, δεν λύνεται. Οι τελευταίες εικόνες παιδιών, (σ.σ. με πτώματα ανηλίκων σε παραλία της Λιβύης) είναι απαράδεκτες», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός κατά την συνέντευξη τύπου του.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπογράμμισε ότι «όπως είχε ήδη αναγγείλει, αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό και στους αριθμούς του» και πως «ιδίως από μέρους της Γαλλίας και της Γερμανίας -αλλά όχι μόνον- υπάρχει επίγνωση του προβλήματος». «Χρειάζεται μια αλληλέγγυα απάντηση, όχι αδιαφορία», είπε ο Ντράγκι, ο οποίος ζήτησε να τεθεί το μεταναστευτικό στην ημερήσια διάταξη της επόμενης Συνόδου Κορυφής.

«Πιστεύουμε ότι θα έχουμε τη στήριξη της Ευρώπης, σε ό,τι αφορά το άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων. Μέχρι την επόμενη σύνοδο θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε μόνοι μας το όλο πρόβλημα. Στην συνέχεια, η Σύνοδος Κορυφής θα πρέπει να βρει μια αποτελεσματική και αλληλέγγυα λύση», δήλωσε ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, τις κυρώσεις σε βάρος της Λευκορωσίας, ο Μάριο Ντράγκι εξήγησε ότι «δεν πρέπει να πληρώσουν τις συνέπειες οι πολίτες», αλλά θεωρεί ότι «πραγματοποιήθηκε μια πραγματική διεθνής πειρατεία».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα