Ντουμπάι: 34 εκατομμύρια δολάρια πωλήθηκε μια έκταση… άμμου

Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που μπορεί να αποκτήσει κάποιος με 34 εκατομμύρια δολάρια: Κάστρα, μαγευτικές βίλες δίπλα στο κύμα, ατέλειωτες εκτάσεις. Μπορείς να αγοράσεις έναν στόλο από Λαμποργκίνι ή Ρολς Ρόις. Ακόμα και ένα ιδιωτικό τζετ.

Στο Ντουμπάι, με αυτά τα χρήματα αγοράζεις ένα… σωρό άμμου. Βεβαίως η άμμος στην οποία αναφερόμαστε βρίσκεται στο νησί Τζουμέιρα Μπέι και τα 34 εκατομμύρια δολάρια δόθηκαν για ένα κενό οικόπεδο. Πρόκειται ούτως ή άλλως για αστρονομική τιμή, ακόμα και για ένα μέρος του κόσμου όπου οι τιμές των ακινήτων φτάνουν τόσο ψηλά, όσο και οι ουρανοξύστες.

Το οικόπεδο για το οποίο συζητάμε είναι περίπου 20.000 τετραγωνικά μέτρα, άρτιο και οικοδομήσιμο και πουλήθηκε από τον Βρετανό επιχειρηματία Ουμάρ Καμάνι, ο οποίος κατάφερε μέσα σε τρία χρόνια να εξασφαλίσει κέρδος ύψους 242% σε σχέση με το ποσό που είχε πληρώσει για να το αποκτήσει. Στην ερώτηση αν θα λείψει από τον Ουμάρ Καμάνι αυτό το εκπληκτικής αξίας κομμάτι άμμου, η απάντηση είναι απλή: έχει άλλο ένα, ακριβώς δίπλα, το οποίο του ανήκει και κανένας δεν ξέρει αν θα θελήσει να το πουλήσει κι αυτό σε ακόμα υψηλότερη τιμή.

Η ταυτότητα του αγοραστή είναι άγνωστη.

Το οικόπεδο αυτό είναι ένα από τα 128 που διατέθηκαν προς πώληση στο τεχνητό νησί Τζουμέιρα Μπέι, που συνδέεται με το Ντουμπάι με μία γέφυρα μήκους 300 μέτρων.

Η αστρονομική τιμή του οικοπέδου δεν είναι μόνο ένδειξη της αντοχής της αγοράς ακινήτων του Ντουμπάι στην καθοδική τάση που επικρατεί διεθνώς στη διεθνή αγορά, αλλά και του πώς είναι διατεθειμένοι οι σούπερ-πλούσιοι του κόσμου  να ξοδεύουν τα λεφτά τους.

Πέρυσι δύο αντίστοιχα οικόπεδα στο νησί πουλήθηκαν μαζί έναντι 49 εκατομμυρίων δολαρίων, πράγμα που σημαίνει ότι η αξία της γης ανεβαίνει.

«Η Τζουμέιρα είναι η πλέον πολυτελής των πολυτελών», λέει ο Άντριου Κάμινγκς, της εταιρίας εκμετάλλευσης ακινήτων Knight Frank Dubai, στ CNN. «Είναι για αυτούς που είναι εξαιρετικά υψηλά στον κόσμο του πλούτου. Ποιο είναι το καλύτερο που μπορώ να αποκτήσω; Είναι ό, τι καλύτερο υπάρχει σε ακίνητο στο Ντουμπάι», προσθέτει…

Το νησί Τζουμέιρα Μπέι έχει δημιουργηθεί τεχνητά, μοιάζει με ιππόκαμπο και εκεί χτίστηκε έναν πεντάστερο ξενοδοχείο σε συνεργασία με τον ιταλικό οίκο Bulgari, που λειτουργεί από το 2017 και θεωρείται το καλύτερο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στον κόσμο

Το νησί διαθέτει αμμουδιές και μία μαρίνα που μπορεί να φιλοξενήσει δεκάδες γιοτ, εστιατόρια που απευθύνονται σε άτομα με πάρα πολύ γεμάτα πορτοφόλια, γυμναστήριο και κέντρο σπα.

Το νησί Τζουμέιρα Μπέι είναι πολύ μικρότερο από το πιο γνωστό, επίσης τεχνητό νησί Παλμ Τζουμέιρα, το οποίο είναι διάσημο γιατί του έχουν δώσει το σχήμα του φοίνικα. Ωστόσο το Τζουμέιρα Μπέι εξασφαλίζει στους λίγους και εκλεκτούς κατοίκους του την ιδιωτικότητα που αποζητούν, ενώ στο Παλμ Τζουμέιρα έχουν πρόσβαση και… κοινοί θνητοί.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα