

Την πεποίθηση πως οι δείκτες μεταποίησης δείχνουν ότι η οικονομία της ευρωζώνης επιβραδύνεται, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λούις ντε Γκίντος, υπογραμμίζοντας ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι, ενώ συμπλήρωσε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο αρνητικού ρυθμού ανάπτυξης το 2023.
Σύμφωνα με το Dow Jones, ο ίδιος τόνισε πως ο πληθωρισμός μπορεί να συνεχίσει να αυξάνεται προτού αρχίσει να υποχωρεί στο τέταρτο τρίμηνο του 2022.
Ο ντε Γκίντος επεσήμανε ότι η ΕΚΤ ανησυχεί για τις δευτερογενείς συνέπειες που αρχίζει να βλέπει στους μισθούς από την άνοδο του πληθωρισμού, επισημαίνοντας ότι μπορεί να ξεκινήσει ένα σπιράλ «σπιράλ μισθών-τιμών».
Σχετικά Νέα
Ουκρανία: Ένας νεκρός σε ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο – Ζημιές σε πολλά σπίτια σε επιδρομή με drones στην Οδησσό
Ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν χθες Δευτέρα στη βορειοανατολική περιφέρεια του Χαρκόβου, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, ανακοίνωσαν.
ΗΠΑ: Η δημοτικότητα του Τραμπ υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο μετά την επιστροφή του στο Λευκό Οίκο
Η δημοτικότητα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μειώθηκε οριακά, πάντως υποχώρησε στο χαμηλότερο.
ΗΠΑ: Τα μέλη της Ακαδημίας Κινηματογράφου θα υποχρεώνονται στο εξής να βλέπουν τις υποψήφιες ταινίες για να τις βραβεύουν με Όσκαρ
Η Ακαδημία Κινηματογράφου που απονέμει τα βραβεία Όσκαρ ανακοίνωσε σήμερα ότι τροποποιεί τους κανόνες.
Το Χάρβαρντ προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά του Τραμπ για τις περικοπές χρηματοδότησης
Σε μετωπική σύγκρουση με τον Λευκό Οίκο οδηγείται το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, το οποίο κατέθεσε.