Ντάιμον: Οι ΗΠΑ δεν πρέπει να παίζουν με το όριο του χρέους

Ο Τζέιμι Ντάιμον κάλεσε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να μην παίζει παιχνίδια με το ανώτατο όριο του χρέους, καθώς οξύνεται η αντιπαράθεση μεταξύ Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών.

«Δεν πρέπει ποτέ να αμφισβητούμε την πιστοληπτική ικανότητα της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Αυτό είναι ιερό και δεν πρέπει ποτέ να συμβεί» υπογράμμισε σύμφωνα με το Bloomberg ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase σε συνέντευξή του στο CNBC. «Αυτό δεν είναι κάτι με το οποίο θα έπρεπε να παίζουμε παιχνίδια».

Το Κογκρέσο έχει εγκλωβιστεί σε μια νέα διαμάχη για το «ταβάνι» του χρέους, η οποία απειλεί να προκαλέσει κραδασμούς στις αγορές λίγο μετά τις αρχές Ιουνίου, όταν οι ΗΠΑ μπορεί να αθετήσουν πληρωμή χρέους.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι το ανώτατο όριο του χρέους πρέπει να αυξηθεί χωρίς όρους και αξιωματούχοι της κυβέρνησης τόνισαν ότι δεν θα διαπραγματευτούν για το θέμα.

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα στο Κογκρέσο ότι το ανώτατο όριο χρέους των 31,4 τρισ. δολαρίων θα επιτευχθεί μέχρι την Πέμπτη. Μετά από αυτό, το Υπουργείο Οικονομικών μπορεί να εφαρμόσει ειδικά λογιστικά μέτρα για να αποτρέψει μια αθέτηση πληρωμών μέχρι κάποια στιγμή μετά τις αρχές Ιουνίου, σημείωσε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα