

Το Κρεμλίνο υποστήριξε σήμερα ότι οι Ευρωπαίοι αρχίζουν να στρέφουν την πλάτη στην Ουκρανία, τη στιγμή που η συνέχιση παροχής οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο προκαλεί εσωτερικές εντάσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
«Οι Ευρωπαίοι αντιλαμβάνονται καλά ότι πέταξαν τα λεφτά τους από το παράθυρο», είπε ο εκπρόσωπος του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, μιλώντας σε ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι βρίσκεται «σε πολύ δύσκολη θέση» επειδή «δεν λαμβάνει πλέον χρήματα, δεν υπάρχουν αρκετές οβίδες για αυτόν στο εξωτερικό και έχει προβλήματα στο εσωτερικό» της Ουκρανίας.
Τις τελευταίες εβδομάδες το Κρεμλίνο προσπαθεί να εμφανίσει ως διχασμένες τις χώρες της Δύσης, όσον αφορά τη στάση που θα πρέπει να τηρήσουν απέναντι στην Ουκρανία, έπειτα από σχεδόν δύο χρόνια πολέμου. Η Μόσχα εμφανίζεται εξάλλου πολύ πιο αισιόδοξη μετά την αποτυχία της ουκρανικής αντεπίθεσης, το περασμένο καλοκαίρι. Στην πράξη, το μέτωπο των περίπου 1.000 χιλιομέτρων παραμένει «παγωμένο», κάτι που θεωρείται ότι είναι προς όφελος του ρωσικού στρατού ο οποίος τους τελευταίους μήνες ενίσχυσε τις θέσεις του, κινητοποιώντας την εθνική αμυντική βιομηχανία για να εξασφαλίσει τα αναγκαία πυρομαχικά και τη συνέχιση των επιχειρήσεών του.
Ο Πεσκόφ εμφανίστηκε ικανοποιημένος και για τις διαφωνίες μεταξύ των πολιτικών κομμάτων στις ΗΠΑ, αφού οι Ρεπουμπλικάνοι μπλοκάρουν μια σημαντική οικονομική βοήθεια που προορίζεται για την Ουκρανία. «Κάποια στιγμή ο (πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο) Μπάιντεν είπε ότι ήταν επένδυση για τους Αμερικάνους» η παροχή βοήθειας στην Ουκρανία. «Αν το πιστέψουμε αυτό (…) τότε χρεοκόπησαν», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
Η Ουκρανία φοβάται από την πλευρά της ότι η δυτική βοήθεια θα αρχίσει να φθίνει ενόψει των κρίσιμων ευρωεκλογών τον Ιούνιο και των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο του Κιέλου, στη Γερμανία, οι δυτικές χώρες έχουν ήδη υποσχεθεί περισσότερα από 100 δισεκ. δολάρια στην Ουκρανία για να στηρίξουν την οικονομία της.
Σχετικά Νέα
Κρεμλίνο: Ικανοποίηση από τη στάση των ΗΠΑ που αποκλείει την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ
Το Κρεμλίνο δήλωσε τη Δευτέρα ότι η θέση του Τραμπ να αποκλείσει την ένταξη.
Αλληλοκατηγορίες Κιέβου και Μόσχας για παραβίαση της πασχαλινής εκεχειρίας
Συνεχίζουμε τις μάχες μετά την πασχαλινή εκεχειρία που κήρυξε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, επιβεβαίωσε το.
Πάπας Φραγκίσκος: Οι καμπάνες της Παναγίας των Παρισίων χτύπησαν 88 φορές όσα τα χρόνια ζωής του ποντίφικα
Οι καμπάνες της Παναγίας των Παρισίων ήχησαν 88 φορές στις 11.00 τιμώντας τον πάπα.
Λευκός Οίκος για Πάπα Φραγκίσκο: Ας αναπαυθεί εν ειρήνη
Ο Λευκός Οίκος «τίμησε» τον πάπα Φραγκίσκο με ένα σύντομο μήνυμα στο Χ: «Ας.