

Τη δική της θέση είπε η Ντόρα Μπακογιάννη, με αφορμή την παρέμβαση αλληλέγγυων στον απεργό πείνας για 41 ημέρες Δημήτρη Κουφοντίνα στο υπουργείο Υγείας.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι ο νόμος πρέπει να ισχύει για όλους.
Συγκεκριμένα δήλωσε:
«Σε αντίθεση με τους τρομοκράτες που πιστεύουν ότι έχουν το δικαίωμα να κρίνουν ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει, εμείς οι δημοκράτες πιστεύουμε στον απόλυτο σεβασμό του κράτους δικαίου Τι σημαίνει αυτό; Απόλυτος σεβασμός του κράτους δικαίου σημαίνει ότι η εφαρμογή του νόμου θα ισχύσει για όλους. Και όταν λέμε για όλους εννοούμε όλους. Αυτό γίνεται σήμερα στην ελληνική πολιτεία και αυτό εύχομαι να συνεχίσει να γίνεται».
Υπενθυμίζεται πως ο Δ. Κουφοντίνας έχει ξεκινήσει απεργία πείνας από τις 8 Ιανουαρίου μετά τη μεταγωγή του που έγινε στις 21 Δεκεμβρίου, εν μέσω πανδημίας, από τις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας Βόλου στις φυλακές Δομοκού. Ο ίδιος επικαλούμενος τον νέο νόμο, ζητάει μέσω απεργίας πείνας τη μεταγωγή του στον Κορυδαλλό. Αυτό ορίζεται από την επιμέρους διάταξη, αφού αναφέρεται ξεκάθαρα ότι ο κρατούμενος που δεν πληροί πλέον τις προϋποθέσεις για να παραμείνει στις αγροτικές φυλακές και στην ΚΑΥΦ «επαναμετάγεται στο κατάστημα κράτησης από το οποίο αρχικά μετήχθη».
Σχετικά Νέα
Ζαχαράκη: Ο Πάπας αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία του πλησίον ακολουθώντας την ευαγγελική διδαχή «αγαπάτε αλλήλους»
Ανάρτηση για την απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου έκανε η Σοφία Ζαχαράκη, στον προσωπικό λογαριασμό.
Ανδρουλάκης: Να επεκταθεί στους μάχιμους πυροσβέστες το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας
Το πυροσβεστικό κλιμάκιο στον Σταυρό του νομού Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,.
Τσίπρας για Πάπα Φραγκίσκο: Πνευματικός ηγέτης που επέλεξε να γίνει η φωνή των φτωχών και των κατατρεγμένων
Τη θλίψη του για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω.
Κεραμέως: Ο Πάπας Φραγκίσκος δίδαξε τη συγχώρεση και τη μετάνοια με το παράδειγμά του
«ΟΠάπας Φραγκίσκος ήταν μια παγκόσμια προσωπικότητα, που εργάστηκε για την ενότητα του Χριστιανισμού, προσπαθώντας.