Ντ. Μπακογιάννη για Κουφοντίνα: Ο νόμος πρέπει να ισχύει για όλους

Τη δική της θέση είπε η Ντόρα Μπακογιάννη, με αφορμή την παρέμβαση αλληλέγγυων στον απεργό πείνας για 41 ημέρες Δημήτρη Κουφοντίνα στο υπουργείο Υγείας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι ο νόμος πρέπει να ισχύει για όλους.

Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Σε αντίθεση με τους τρομοκράτες που πιστεύουν ότι έχουν το δικαίωμα να κρίνουν ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει, εμείς οι δημοκράτες πιστεύουμε στον απόλυτο σεβασμό του κράτους δικαίου Τι σημαίνει αυτό; Απόλυτος σεβασμός του κράτους δικαίου σημαίνει ότι η εφαρμογή του νόμου θα ισχύσει για όλους. Και όταν λέμε για όλους εννοούμε όλους. Αυτό γίνεται σήμερα στην ελληνική πολιτεία και αυτό εύχομαι να συνεχίσει να γίνεται».
Υπενθυμίζεται πως ο Δ. Κουφοντίνας έχει ξεκινήσει απεργία πείνας από τις 8 Ιανουαρίου μετά τη μεταγωγή του που έγινε στις 21 Δεκεμβρίου, εν μέσω πανδημίας, από τις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας Βόλου στις φυλακές Δομοκού. Ο ίδιος επικαλούμενος τον νέο νόμο, ζητάει μέσω απεργίας πείνας τη μεταγωγή του στον Κορυδαλλό. Αυτό ορίζεται από την επιμέρους διάταξη, αφού αναφέρεται ξεκάθαρα ότι ο κρατούμενος που δεν πληροί πλέον τις προϋποθέσεις για να παραμείνει στις αγροτικές φυλακές και στην ΚΑΥΦ «επαναμετάγεται στο κατάστημα κράτησης από το οποίο αρχικά μετήχθη».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα