Ντ. Μπακογιάννη: Απέχουμε από συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν αλλά ο διάλογος πρέπει να συνεχιστεί

Αναμένουμε τους ειδικούς για το αν θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό, δήλωσε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη η οποία σε ραδιοφωνική της συνέντευξη (Παραπολιτικά) αναφέρθηκε στη χθεσινή συνάντηση Μητσοτάκη- Ιερώνυμου όπου υπήρξε συμφωνία πολιτείας και εκκλησίας για τον τρόπο λειτουργίας των εκκλησιών ενώ εξέφρασε την ελπίδα για τραπεζάκια έξω λίγο πριν από το Πάσχα.

Τόνισε πως ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στις κοινές δηλώσεις του με τον Μεβλούτ Τσαβουσόγλου έκανε λαμπρά που έβαλε τα θέματα στο δημόσιο διάλογο, ενώ σημείωσε πως η Ελλάδα είναι υπέρ του διαλόγου καθώς τα επιχειρήματά της στηρίζονται στο διεθνές δίκαιο.

Στο ίδιο πλαίσιο, εξέφρασε την εκτίμηση πως ο διάλογος με την Τουρκία θα πρέπει να συνεχιστεί ενώ είπε πως απέχουμε από μια συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν.

Εξήγησε δε, ότι η κυβέρνηση πέτυχε τα ελληνοτουρκικά να γίνουν ευρωτουρκικά κάτι που κάνει τους Τούρκους τρελούς.

Είπε πως η κρίση στην Ουκρανία φέρνει πιο κοντά τον Ερντογάν με το ΝΑΤΟ τονίζοντας πως θα γίνει προσπάθεια ακόμα και από τις ΗΠΑ να κρατήσει στην αγκαλιά της την Τουρκία.

Τόνισε πως η σημερινή κυβέρνηση έχει χαράξει ξεκάθαρη στρατηγική στα ελληνοτουρκικά που λέει ότι είμαστε υπέρ του διαλόγου και δεν θέλουμε αδράνεια, σημειώνοντας εξάλλου ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τον διάλογο με την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα