

Πάνω από 7% υποχωρεί η μετοχή της Novo Nordisk εν μέσω ανησυχιών ότι ένα χάπι αδυνατίσματος της ανταγωνίστριας Eli Lilly θα κλέψει μερίδιο αγοράς από τo bestseller Ozempic.
Η μετοχή έφτασε να υποχωρεί σχεδόν 10% στο Χρηματιστήριο της Δανία -αυτή την ώρα βρίσκεται στο -7%, την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης από τότε που η Lilly ανακοίνωσε ότι ένα πειραματικό χάπι βοήθησε τους ασθενείς να χάσουν βάρος και να ελέγξουν το σάκχαρο στο αίμα περίπου τόσο καλά όσο το Ozempic, όπως αναφέρει το CNBC.
O θρίαμβος των Ozempic, Wegovy και συναφών φαρμάκων, συμπεριλαμβανομένου του Zepbound της Lilly, έχει πυροδοτήσει μια ώθηση προς το επόμενο σύνορο: ένα χάπι που είναι πιο εύκολο στη λήψη και λιγότερο ακριβό στην παρασκευή του. Η μελέτη της Lilly επιδεινώνει την πίεση στη Novo Nordisk, της οποίας η αγοραία αξία έχει μειωθεί κατά το ένα τρίτο από την αρχή του έτους.
Η πτώση της μετοχής έριξε την κεφαλαιοποίηση της Novo στα 273 δισ. δολάρια. Η δανική φαρμακοβιομηχανία, η οποία πριν από λίγο καιρό ήταν η μεγαλύτερη εταιρεία της Ευρώπης σε κεφαλαιοποίηση, έχει πλέον υποχωρήσει στην πέμπτη θέση της κατάταξης, πίσω από τις SAP SE, Nestle SA, LVMH και Hermes International SCA.
Σχετικά Νέα
Θετικά αντέδρασαν τα ελληνικά ομόλογα στην αναβάθμιση από την S&P
Περιορισμένο θετικό αντίκτυπο στην εγχώρια αγορά ομολόγων είχε η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της.
Κέρδη στο τέλος για τις ευρωαγορές
Με θετικό πρόσημο κατάφεραν να κλείσουν τελικά την Τρίτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τη.
ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Απόφαση ΕΓΣ για τη διαγραφή του συνόλου των μετοχών από το Χ.Α.
Η υποβολή αιτήματος προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τη διαγραφή του συνόλου των κοινών.
Χρηματιστήριο: Τραπεζικό ράλι με οδηγούς Eurobank (+6,11%) και Alpha Bank (+5,36%)
Θετική ήταν η επανεκκίνηση των συναλλαγών στη Λεωφόρο Αθηνών μετά την ανάπαυλα των αργιών.