Νοτοπούλου: Το δικό μου όραμα είναι μία Θεσσαλονίκη με ισχυρό μητροπολιτικό χαρακτήρα

«Θεωρώ ότι οι πολίτες αυτό που έχουν ανάγκη να ακούσουν, είναι οι προτάσεις του καθενός και με βάση αυτές να επιλέξουν. Ποιο είναι το όραμα για την πόλη. Όταν ο βασικός μου αντίπαλος εμφανίζεται με όραμα για την πόλη να επιστρέψει στη δεκαετία του ’90 και του 2000 και αναφέρομαι στον κ.Ταχιάο, όχι, αυτό είναι άδικο. Άδικο είναι για την πόλη οι υπόλοιποι υποψήφιοι να είναι αυτοί που είτε έχουν καταδικαστεί είτε υπερασπίζονται δημάρχους που έχουν καταδικαστεί και έχουν πάει φυλακή. Είναι άδικο για την πόλη να εμφανίζεται ένας Ψωμιάδης με τα σαρανταπεντάρια, ο άνθρωπος που έκαιγε βιβλία, ο άνθρωπος που φώναζε «λιντσάρετε το πολιτικό τραβελι» τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρη. Αυτοί είναι οι ανθυποψήφιοι μου. Όχι ,αυτό είναι άδικο για την πόλη».

Αναφερόμενη στις επερχόμενες εκλογές η Κατερίνα Νοτοπούλου δήλωσε:

«Επιλέξαμε να ονομάσουμε το συνδυασμό μας ‘Μαζί’ ακριβώς γιατί έχουμε ενωθεί οι υγιείς δυνάμεις του τόπου. Αυτή τη στιγμή συγκρούονται δύο κόσμοι: ο κόσμος του παλιού και ο κόσμος του καινούργιου. Είμαι βέβαιη ότι ο κόσμος της Θεσσαλονίκης θα είναι με το προχωράμε, φτάνει με το παρελθόν. Για ποιο νέο άνθρωπο τριαντάρη, σαραντάρη, πενηντάρη μπορεί να αποτελεί επιλογή το να γυρίσουμε στην εποχή του Παπαγεωργόπουλου; Νομίζω ότι για όλους αποτελεί επιλογή να συνεχίσουμε με τα μεγάλα έργα που γίνονται τα τελευταία χρόνια».

Σε ό,τι αφορά στην καθαριότητα η Υποψήφια Δήμαρχος Θεσσαλονίκης είπε:

«Η πόλη μας είναι μία πόλη που δεν παρουσιάζει καθόλου καλή εικόνα όσον αφορά την καθαριότητα .Για εμάς ο στόχος είναι να φτάσουμε σε μία κυκλική Θεσσαλονίκη, μία πόλη χωρίς απορρίμματα με συνεπακόλουθη μείωση τελών. Φτάσαμε το 2019 να μιλάμε για ανακύκλωση, που σήμερα γίνεται σε όλη την Ευρώπη εκτός από τη Θεσσαλονίκη και αυτό είναι εξαιρετικά προβληματικό. Άρα θέλουμε διαλογή στην πηγή, διαχωρισμό των απορριμμάτων σε τέσσερα ρεύματα, τα βιοαπόβλητα, τα οργανικά σε ξεχωριστό χώρο . Θέλουμε να φτάσουμε σε μία πόλη zero carbon- zero waste. Όλα αυτά είναι ιδέες που δεν θα τις έλεγα καινοτόμες γιατί σε όλη την Ευρώπη γίνονται χρόνια. Γιατί δεν γίνονται στη Θεσσαλονίκη; Γιατί εδώ υπήρχε μία συγκεκριμένη πολιτική απόφαση: να δώσουμε την καθαριότητα σε εργολάβους, τους φίλους μας τους ιδιώτες κι αυτή είναι και η πρόταση του κ. Ταχιάου. Εμείς λέμε ότι πρώτα από όλα το προσωπικό, ενισχύουμε το προσωπικό, φέρνουμε εξοπλισμό και κάνουμε ανακύκλωση. Και αυτό φυσικά χρειάζεται και μία κουλτούρα από τους πολίτες, η οποία θα πρέπει πρώτα από όλα να εφαρμοστεί μέσα στα ίδια τα σχολεία».

Για το θέμα της ασφάλειας η Κατερίνα Νοτοπούλου ανέφερε: «Χρειάζεται ενίσχυση της αστυνομίας και σε αυτό εγώ η ίδια έχω κάνει πολλαπλές παρεμβάσεις, ήμουν η «γκρινιάρα» της κυβέρνησης όλο το προηγούμενο διάστημα. Έρχονται καινούργια οχήματα και αυτό είναι μία κατάκτηση δική μας. Αυτό που χρειάζεται όμως είναι ζωντάνια, είναι ζωή στις γειτονιές και όπου υπάρχει κόσμος, υπάρχει ασφάλεια. Όπου είναι νεκρές οι γειτονιές, και να βάλεις όλη την αστυνομία της πόλης να φυλάει μία περιοχή, εκεί αναπτύσσεται η εγκληματικότητα. Το ζήτημα των ναρκωτικών είναι πολύ σοβαρό αλλά ως ψυχολόγος ξέρω ότι το ζήτημα των ναρκωτικών αντιμετωπίζεται με πρόληψη και εδώ θα μπορούσε να συμβάλει πάρα πολύ ο δήμος σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ με μία σειρά από δομές και κοινωνικές υπηρεσίες που θα προστατεύουν τους πιο αδύναμος και για να μην εθιστούν και όσοι έχουν εθιστεί για να καταφέρουν να απεξαρτηθούν και να ζήσουν τη ζωή που τους αξίζει».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα